Månadsarkiv: april 2011

En artikel om en artikel

JA…. Jag vet att jag länkade till Sveriges radios nyheter om detta i veckan. Men nu läste jag det även i Föräldrakraft.

Jag vet att jag tänkte innan jag fick bubben att det måste vara jobbigt att hinna med tandläkarbesök med barnet när man har ett jobb. Haha… Tänk om det bara hade varit det man skulle hänga med. För mig känns det nästan som det som är lättast att handskas med. Det är ju lät att flytta. Ingen direkt telefontid. Bara att ringa när man råkar ha tid.

Nu ska man få tag på rätt person på försäkringskassan, olika LSS-handläggare i kommunen för olika saker, läkare på hab, olika specialister på hab(och lista ut vad man kan få hjälp med), taxi, kortids, skolan, vårdcentralen(för blöjbeställning), andra undersökningar(ögon, öron, blodprov). Sedan är han ju faktiskt normalt sjuk också…. Och då är det de vanliga kontakterna.

Det är faktiskt svårt att hinna med och ha koll på allt och alla med alla slags telefontider. Det har jag inte orkat när jag har jobbat som jag har gjort nu. Det har gett mig dåligt samvete och då har jag inte mått bra.

Samtidigt som man ska ha koll på allt detta, och säkert missar massor har man hem och jobb att ta hand om. Och då i perioder av sömnbrist blir man ingen bra kollega, mamma, fru m.m.

IMAG0681

Jag vill verkligen göra allt för min grabb. Jag vill att han ska uppleva livet. Jag vill lära honom massor. På torsdagar brukar vi träna på fikakunskap. Där tränar vi på att välja vad man ska fika, vänta på att få betala och att få fikat. Sedan ska man sitta och fika och inte störa de andra fikande gästerna. Här ovan valde han en Lolicockie på exrpesso coffehouse och jag tog en Frapino expresso. Ser ni buset i blicken han har när han flörtar med servitrisen som busade med honom Blinkar. Han gillar att fika och är väldigt social.

Efter fikat brukar vi handla mat. Men då lyfter jag i honom i en kundvagn och sedan får han åka med. Kanske inte så pedagogiskt. Men han ser ju hur det går till i alla fall. Och ibland får han bestämma vad jag ska lägga i vagnen.

Valborgsgrillning

Idag har jag njutit. Jag har solat i en timme. Jag hade planerat att fixa i trädgården, köpt blommor m.m. Men eftersom de inte har kommit till mitt tag i taktvätteriet ännu så väntar jag. Alla möbler står på gräsmattan eller är inpackade. Vi får se när detta fixas. Jag tar det en annan gång helt enkelt. Sedan fixade jag så att det var spolarvätska i båda bilarna. Blandade och hållde i. Sånt bilfix fixar jag. När jag solade låg jag och läste i husvagnstillbehörs kataloger. Man kan verkligen nörda i n i dessa produkter. Mannen ha fixat ordning grillen så att vi kan grilla ikväll. Det blir grillad fläskfilé, potatisklyftor och grillade grönsaker med min födelsedagspresent. Till detta blir det nog en kall sås.

IMAG0685

Det är en flexibel grillwire. Grönsakerna är redan trädda på Firewiren och sedan lade jag ner dem i marinad och nu ligger de och gottar sig tills det är dags.

IMAG0686IMAG0688

Imorgon funderar vi på att kanske åka till gekås…. Vi får se vad vi känner när vi vaknar och vi får väl kolla köbarometern innan…. Undrar jag om det är en bra dag?

På kurs

Idag var jag på väg på kurs. Det var en REDE-kurs. Superbra billigt material där man arbetar med empati med hjälp av djur för barn.

Kursen var intressant och jag kommer att använda detta i skolan med barnen. Klicka på bilden så kommer du till deras hemsida. De håller även på att utveckla miniREDE för barn i förskolan.

rede_logotyp

Den här helgen tar vi det lugnt eftersom bubben är på kortids.

Det visste jag väl….

När jag var på väg hem idag lyssnade jag på Ekot. Där var det en nyhet som jag fullkomligt höll med om. Det är verkligen tur att man får vaba med bubben ibland så att man hinner ringa alla samtal. För på mitt jobb hinner jag inte gå undan och prata i telefon. Ringa runt och sitta i telefonkö för att hitta rätt person.

IMAG0650

Fast det kan fortfarande vara svårt att prata i telefon om bubben är hemma och inte sitter still och är på bushumör. Hoppas att dessa assistanstimmar underlättar.

Allt på en gång

På vägen hem idag köpte jag två par skor. Maken hade efterlyst lite kvinnligare skor till mig. Jag köpte ett par basketkängor(för att jag vill ha det) och ett par typ svarta ballerinaskor(sportig variant). Sedan åkte jag till en optiker och beställde synundersökning till nästa vecka. Kan vara dags att byta glasögon nu. Det var ca 7 år sedan sist.

Därefter hämtade jag bubben på skolan och åkte hem. Väl hemma var jag jättekissenödig. Jag låste grinden, låste upp dörren och rusade in och hoppades att bubben inte skulle hinna göra alltför mycket bus. Jag hör att han är i köket. När jag sitter på toa ringer mobilen och jag svarar. Det är en jurist från Frösunda som ville bestämma ett möte. När jag väl kommer ut ur toan med juristen i telefonen ser jag var bubben håller på med. Han hade hittat spisrengöringsmedel och hällt det på golvet och är i full färd att rengöra golvet med detta och diskborsten…. Han är mycket nöjd. Vi hjälpt sedan åt att städa bort medlet och han är alldeles vit av medlet.

IMAG0677

Sedan gick vi ut i tvättstugan och satte igång två tvättar innan jag öppnade posten och ÄNTLIGEN hade läkarintyget för LSS-ansökan kommit. Det var bra skrivet. Jag ringer Frösunda och frågar lite om ett par papper hur jag ska fylla i det och talar om att läkarintyget hade kommit. Skönt. Nu är det bara att skicka in.

Veckovild

Att börja jobba en tisdag känns konstigt. Man har ju ett annat schema på tisdagar än måndagar…. Man får liksom tänka till så att man gör en tisdag och inte en måndag. Barnen blev glada att jag kom. Många hade jag inte träffat å¨två veckor, eftersom jag var sjuk veckan före lovet.

Bubben har varit superduktig och har inte kissat i blöjan på hela dagen. Skolan är så duktiga på att hålla på kissrutiner. Det får bli sommarens projekt. Tänk om han skulle bli torrSkrattar. När han kom hem kissade han på toan igen. Så idag har han bara kissat på toan.

Bilden nedan tog jag i helgen när vi var ute och gick i Gräfsnäs. Där har jag tillbringat mina somrar. Det är Gräfsnäs slottsruin. Nu är den igenbommad av stora grindar. Men det var den inte när jag var liten. Då lekte vi i ruinen och klättrade omkring. En mycket spännande plats.

Nu öppnas den för turister och är ingen rolig lekplats längre.

IMAG0658

Fjäderhögtiden slut

Idag är det annandag påsk. Och fjäderhögtiden är nästan slut. Vi har idag städat bort alla fjäderdun som har legat på nedervåningen. Det ligger några i trädgården. Hur ska bubben klara sig utan dessa spännande leksaker. Det får bli ballonger igen.

Fjäderlek i hos mormor och morfar

Mormor hade gjort ordning ett träd till bubben.

IMAG0645

Annars har vi försökt njuta av vädret idag också. Jag gick en härlig promenad med svägerskan och försöker vänja mig vid att börja jobba igen imorgon. Så här fina dagar vill man bara vara hemma och njuta och inte göra någonting.

En bra dag

Idag blir jag ett år äldre och har blivit firad med tårta och presenter. Vädret har varit perfekt. På min födelsedag kan det vara allt från snö till sommar…. Jag gillar mest det senaste vädret. Vi har varit hos mina föräldrar över påsken och njutit av vädret. Bubben har lekt med fjädrar, rullat bollar och bilar I backar och lekt I sandlådan. Min bror med fru kom både igår och idag och vi bytte presenter. Jag gav honom saker från coolstuff.se. Jag tyckte han skulle slåss och dricka öl

Jag fick fina presenter, kryddmalar från Weber, en grillspettslina, presentkort till en husvagnsaffär.

 IMAG0675

Det mest spännande idag var nog i alla fall att hämta husvagnen. Vi åkte till en gård på västgötaslätten och hämtade den. Bubben blev först glad när han fick se den och sedan upprörd när traktorn körde fram den…. Trodde nog att traktorn skulle ta hans husvagn. Men på vägen till vår bil ca 50 meter åkte jag och bubben i husvagnen och då var han nöjd igen.

Bubben har haft en ganska jobbig dag idag… Han vaknade igår kväll vid 23 när vi gick och lade oss. Han var varm(det var ju varmt) och törstig(han åt mycket sill, ägghalvor, lax och jansson igår). Han kunde inte somna. Efter ett tag så fick han se lite på Albert & Herbert för att han skulle lugna ner sig. Men efter 2 timmar gav vi upp och då var klockan vid 03. Då gav vi honom en dos Melatonin till och sedan tog mina föräldrar honom. Sedan sov han gått och snarkade mellan dem. Så idag har han varit trött och arg när saker inte har gått som han har velat…. Inte ofta han är arg och ledsen.

IMAG0672

Helst skulle vi velat ut och campa redan nu. Kanske ha haft den på en camping på försäsongen. Men eftersom vi ska på Bröllopsresa om en måndag och då “missar” två helger så blir det inte ekonomiskt försvarbart. Men nästa år ska vi nog satsa på en försäsong så att det blir som en liten sommarstuga innan semestern sätter igång.

Påsk

Här är det soligt väder och bubben leker med fjädrar I trädgården. Roligast är det när de flyger I väg över garagetaket. Jag somnade igår efter att ha nattat bubben. För min webläsare som jag hade ska sluta finnas…. (Flock) Så mannen fick sätta sig och hitta någon annan bra. Efter lite letande och jag sovandes bredvid hittade han firefox. Men gillade inte jag för den bara ballade ur. Så nu har jag Google Chrome igen. Skönt att känna Igen sig.

Denna helgen är rolig:

* Jag fyller år

* Det är påsk

* Det är FINT väder

* Och vi ska hämta husvagen.

IMAG0641

Här kommer en bild på bubben fina påskpyssel han gjorde på fritids I veckan. Det är en duk och en disktrasa med kycklingar på. Disktrasan har han bitit lite I efter att ha ätit lite choklad.

IMAG0637

GLAD PÅSK!