Månadsarkiv: februari 2011

Musik

I helgen spelade bubben på mina föräldrars elpiano. Det är spännande och han är mycket intresserad av hur allt låter.

Pianospel

Annars sov han bra och var glad att komma till skolan igen.

På jobbet har jag haft en hektisk dag där min rast uteblev……. 07:50 – 17 utan rast…. då blir man trött och irriterad.

Aktiv helg

Ja nu är vi hemma. Vi har hållit igång hela helgen. Igår mellan barnlopps, fika, mellanmål isfiske så hanns det även med lite målning och pussling. Här sitter han och målar… Det är svårt att måla bara på pappret och att inte smaka på penseln. Så idag när han gjorde nummer två… Var det ganska grönt i färgen…..

IMAG0508

Vi var även idag ute på isen. Men inga fiskar nappade. Det är nog ganska mörkt nere under isen. För det är ju snö på isen. De väntar nog också på ljuset fiskarna. Men bubben hade med sig en stjärtlapp och hittade en backe där isen hade börjat klättra upp på land. Där efter denna lilla utevistelse åt vi middag på slottsserveringen. Jag och mina föräldrar valde en fisksoppa och till bubben valde jag pannbiff och potatismos med rårörda lingon. Han pillade i sig lite lingon och salladen. Sedan ville han ha min fisksoppa. Då bytte han och jag talrik. Inte kunde jag gissa att han hellre ville ha fisksoppa… Tokunge. Gör helt tvärt om mot andra ungar. Äter grönsakerna på sin talrik och tar sedan hellre mammas fisksoppa…. Sedan åt vi alla chokladpudding hemma hos mina föräldrar.

Vi var även och hälsade på min mormor och bubben tyckte det var roligt med hennes rullstol och alla bilder på hennes barnbarnsbarn och på oss som han känner.

Nu är vi hemma och ska nu ha en jobbar och skolvecka framför oss. Mannen hade varit duktig och städat och svabbat golven hemma.

Längtar

Sitter och längtar efter kryssningen i maj och sitter och drömmer och tittar på de olika utflykterna som man kan göra och njuter av fartyget.

MYYYYS

Jag har nog visat denna film innan. Men just nu längtar jag från denna kalla vinter med massa jobb. Jag vill njuta och mysa och se fina saker.

En dag på kryssningen kan se ut så här.

Isfiske

Idag vågade vi oss ner i blåsten. Isen är över 40 cm tjock och jobbig att borra hål i. Vi fick ingen fisk men det var spännande att titta på hålen och gå på isen.

IMAG0487

Min bror och hans fru var också med på isen. Mina föräldrar var självklart

IMAG0497

Bubbens Mormor och bubben sprang omkring i vassen. Det var riktigt svårt när det blev för tät.

IMAG0499

Innan fisketuren var vi i Alingsås på en barnmarknad. Men det fanns inte mycket till bubben. Han börjar bli för stor.

Imorse vaknade han vid 05 och kom in till mig. Låg en stund men satte sig tvärt upp och gick och satte på TV:n. Då kom min pappa upp och ville ta honom. Då märkte vi att han hade kissat genom blöjan. Så jag bytte och sedan fick han ligga mellan mormor och morfar i deras säng. Han låg still och jag fick sova själv. Mycket skönt!

Gräfsnäs

Idag åkte jag och bubben till Gräfsnäs där mina föräldrar bor. Bubben såg väskorna i morse och blev mycket upppelt. Han fick förklarat för sig att det inte var kortids utan att vi skulle åka till mormor och morfar efter skolan. Många gånger fick vi upprepa detta. Jag upprepade även detta i bilen till skolan. Ändå blev han faktiskt tjurig när han skulle till skolan. Han hade tydligen pratat om mormor och morfar en del idag stod det i kommunikationsboken.
Så denna helgen hoppas jag få isfiska lite. Bubben satte morfar i arbete att sätta igång Albert & Herbert. Det var godis och denna film som gällde.
Ikväll blir det tacos.

Föräldrar behöver…..

ialla fall sova på nätterna. Annars blir vi så griniga…. Det försökte bubbens fritidspedagog tala om för honom idag… För idag har jag varit jättetrött då bubben fick för sig att det var morgon 03 inatt…. Sedan blev jag ju inte direkt piggare av att vara utomhus idag mellan 09 – 11:30. Jag har inget alls emot att vara ute. Men det tar mycket energi när det är ca –8 grader och blåst. När jag hämtade bubben satt han och hans komnpis på var sin bobbycar och han ville inte åka hem. Men till slut fick jag med honom och vi åkte till frisören i Vallda och klippte honom. Han tycker det är ganska spännande och hon är duktig med honom. Busar och klipper snabbt. Idag ville han inte ha capen så han blev ganska hårig. Dessutom var det svårt med rakapparaten för polisongerna idag. Han var väldigt kittlig… Men klippt blev han.

Hemma satte jag på Albert & Herbert och vi mös lite i soffan. Han åt vindruvor och jag slumrade…. skönt.

Sedan lade jag i lite böcker i min telefon. Det är så mycket lättare när det finns en mp3skiva och då slipper rippa en massa och grejsa ordning dem. Dessa stoppade jag in för att lyssna på efter Anna Janssonboken som jag lyssnar på nu.

9789185823246_large

9789185823369

Jag har lyssnat på den första i serien. Vikingablot. Den var bra. Så de blir nog spännande och lärorika också.

Hållbart hem???

Ja… Bubben är ju inte aktsam med saker. Han gör inte sönder saker för att vara elak. Utan det bara händer. Vår TV brukar få slag och bli väldigt kladdig av bubbens händer. Då brukar vi behöva spraya på skärmen och torka av den. Den har hållit än så länge… Men idag när jag lämnade honom en stund (ca 1 minut var i rummet bredvid). Hittade han en sprayflaska och började spraya TV:n. Det var alldeles blött nedanför…. Jag torkade upp det och efter ett tag så försvann bilden och den gröna on lampan blinkade. Sedan började den ändra i menyer och grejja för sig själv. Jag kunde inte stoppa det genom att trycka på kontrollen eller på knapparna på TV:n… Bubben blev irriterad över att Albert & Herbert inte syntes med hördes…. Jag blev stressad. Så här såg TV:n ut efter ett tag, när bilden kom tillbaka.

Kolla TV:ns liv

Nu verkar den må bättre. Vi får se hur länge TV:n överlever hemma hos oss.

Ikväll var jag alldeles matt… I allt detta kaos tvättade jag även 5 tvättar…. puh. Hoppas nästa dag blir lugnare….

Jobbet var kämpigt idag också. Då det inte gick som jag ville….

Trötter

Ikväll åt bubben av maten och njöt. Sedan ville han ha efterrätt och fick då lite choklad… Jaja vi vet att det inte är lördag. Men det skiter vi ganska ofta i. Han lade sig i soffan och mös med pappa och helt plötsligt upptäcker vi det ovanliga. Han har somnat på soffan. Det är inte ofta det händer. Men det mest gulliga var att han hade kvar handen i godispåsen. Han vaknade till en snabbis och stoppade in mer choklad i munnen och njöt och somnade igen. Visst är de söta när de sover….

IMAG0479

Annars ringde jag Ågrenska Assistans och pratade lite med dem om hur man gör för att få assistans. Ett slags läkarintyg behövs och jag ska prata med LSS handläggaren. De hade bra erfarenhet av Kungsbacka. Hoppas nu att det går bra.

När jag hämtade bubben på fritids pratade jag länge med hans fritidsfröken om vad jag funderar över angående assistans. Hon tyckte det lät klokt att vi funderar över detta. Hon är mycket bra och förstående. Hon vet ju hur grabbarna i klassen är och de tycker att vi föräldrar till dessa barn är beundransvärda.

På uppdrag

Idag på fritids för bubben tog mjölken slut. Han fick en lapp där det stod mjölk och fick i uppdrag att gå till köket(bamba) och hämta mjölk. Bubben kom tillbaka JÄTTEGLAD med ett packet mjölk. Tänk att han klarade att gå till rätt ställe. Bära mjölken tillbaka och han var tydligen jättestolt. Jag med!

Annars har min måndag varit en ganska normal måndag. Nu har vi äntligen 2 bilar så nu slipper jag dra upp mannen på morgonen och stressa på honom så att både jag och bubben kommer i tid. Dessutom behöver jag inte gå upp tidigt imorgon för att köra grabbarna till skolan och jobbet för att sedan åka tillbaka och vila och ringa samtal innan jag åker till jobbet som börjar 12 imorgon…

Jag trivs med min dator. Den vägrar bara kommunicera med vår skrivare. Men mannen försöker övertala min dator lite då och då. Vill jag skriva ut något får jag skicka det till honom som då skriver ut det. Lite omständligt tycker jag det är.

Det är många som har frågat mig om jag inte hade lock på kaffemuggen som dödade min dator… Jo. Det hade jag. Saken var nog att just locket gjorde det mer och spännande att hälla ut för bubben. Så här ser just nu min favvomugg ut.

IMAG0419