Månadsarkiv: januari 2011

Filmer

Mannen fick en mängd av gamla VHS-filmer av en bekant som hade haft en uthyrningsaffär. Det fanns några gamla barnfilmer och många andra konstiga filmer… Här är en av dem:

IMAG0373

Han har nu köpt en DVD- och VHS-spelare. Så nu kan han titta på dessa gamla godingar.

Annars har det varit en intensiv dag på jobbet med lektioner och möten. Bubben var ledsen och tjurig i förmiddags i skolan och hade inget bus i blicken. De ringde och frågade om vi kände igen det. Men det gjord evi inte. Det var tydligen många sjuka… så det kanske är något på G…. Hoppas han är frisk till helgen då det är kortidshelg. Han blev hämtad lite tidigare i alla fall och han hade piggnat till på eftermiddagen.

Julklapp

Idag kom mina föräldrar på besök. Bubben fick ett paket inslaget i julpapper. Då blev det ju ännu mer spännande. Det var en skrattpåse som han har lekt färdigt med. Men den var rolig så länge den varade.IMAG0392

Annars har vi inte gjort så mycket. Vi plockade lite här hemma och jag har virkat ett huvud på en Amigurimimaskot. Pilligt men kul. Man sitter och pillar och det blir grejer.

Annars så krämde bubben oss idag. Vi hade ställt ut hans förra bokhylla utanför hans rum. Han gick upp där och ville komma in i datarummet och leka med kulbanan. Han är ju inte dum… Vi har ju låst olämpliga dörrar med haspar längst upp vid dörrkarmen. Han lyckades välta hela bokhyllan mot dörren så att den gick upp. Han var nöjd och vi flög upp för vi trodde han hade fått bokhyllan över sig. Ja livet med bubben är fyllt med överaskningar. Bokhyllan ska jag försöka ta med till jobbet för det ska bli ett barbiehus.

Utmaning

Hur länge har du bloggat?

Ca 3 år tror jag

Hur många bloggar återvänder du till regelbundet?

Ca 10 st tror jag

Av de bloggar du läser, hur många är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?


En del är vanliga mammabloggar andra är mammabloggar till speciella barn. 

Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?


Ja. För det är jag.


Har du hittat en gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?


Ja, jag nämner inga namn. Men beskriver ändå vår vardag och mina tankar.

I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse?


Inte direkt bekräftelse. Mest för att liksom skriva av mig. Men jag blir särskilt glad när “okända” riktiga kommentarer kommer. Det känns bra när andra mammor (och pappor) ser min blogg som givande. 

Har du träffat människor irl. efter att ha träffat dom via bloggen?


Nä. Men visst har jag funderat på det.


Tror du att det är skadligt för vissa personer att blogga?


Ja, om de inte inser var deras gräns går. 

Hur ser bloggandets nackdel ut för dig?


Ser ingen direkt nackdel… Kanske ett litet beroende…. 

Tror du att du fortfarande bloggar om 2 år?


Ja
Jag vill lämna vidare till Candygirl och Becca.

Mammasång

Jag satt och såg på Bolibompa på ett nytt allsångsprogram. Nanne Grönvall kom in och sjöng “Håll om mig” tillsammans med barnen. Jag gillar den låten. Den är liksom rockig. Jag köpte faktiskt den skivan. Pch på den skivan finns det en underbar låt. Den handlar om hur det är att vara mamma. Lyssna på texten:

Låt som får mig att tänka och känna

Kylskåpslappar

Ja, enligt Simon och Tomas är det inte snyggt med lappar på kylskåpet. Men enligt mig är det praktiskt.

På frysen har vi en jultavla som bubben har gjort, bild på bubben från hans sista dagar på dagis, en kylskåpsmagnet i form av testbilden, Kortidsschemat och telefonnummer till Vårdcentralen.

IMAG0387

På kulen har vi en liten postitbunt som vi kan skriva lite på, bröllopsannonsen, Telefonnummer till bubbens skola, och specialisttandläkare(jag skulle ringa henne om en sak) lite bilder på olika saker bubben kan välja på att äta om han är hungrig.

IMAG0386

Den här idén fick jag av Candygirl. Hur ser era kylskåpsdörrar ut?

Ond tå och helikopter

Vi har behandlat bubbens tå i ett par dagar. Vi har tvättat den med tvål och vatten och klorhexidin…. Men imorse bestämde jag att någon annan får grejja hans tå. Ni ser hans pektå här nedan. Det blir lätt så då han är en nagelpillare precis som sin mammaTänker.

IMAG0381

Hos vårdcentralen gick det bra. Läkaren lyckades titta på tån och beslutade en spritomläggning och antibiotikakur i 10 dagar. En duktig och trevlig sköterska lade om bubbens tå. Jag tror hon kände honom från dagis eller något. Jag lyckades hålla inläggningen på plats i 2,5 timmar…. Han drog loss den när jag var tvungen att springa runt bilen för att få ut honom ur bilen.. Men vi lade om det igen ikväll och hoppades att den få vara kvar över natten. Men tji fick vi…. Antibiotika kuren är lite jobbigt. Den ska tas 3 gånger per dag och helst 1 timme före mat och 2 timmar efter mat…  Jag får koncentrera mig på att få i honom den 3 gånger.

För att bandaget i förmiddags skulle sitta kvar gjorde jag en resplan. Vi åkte till IKEA och åt frukost och köpte 3 dörrmattor för 4 kr/st. Sedan åkte vi vidare till Kungsbacka igen och där var det en helikopter vid ett företag. Den landade och tog med sig några som arbetade där och körde en runda. Sedan landade den igen. JÄTTESPÄNNANDE! Vi var tvungna att köpa en liten leksakshelikopter efteråt.

IMAG0385

I kväll åt vi stekt makrill, potatismos och spenat. Bubben åt jättemycket. Han gillar spenat. En riktig Karl-Alfred!

Bus och upptåg

Bubben är ju påhittig. Han sysselsätter sig hela tiden med massor av saker. Allt är ju inte jättebra saker. Men vi har lärt oss att faktiskt sortera vad som vi tillåter och inte… Vi har oftast gränsen vid skadar han sig själv eller något annat värdefullt. Garderoben i hans run är inte särskilt värdefull. Kanske praktisk och ofarlig. I den har han jätteskoj. Bilden här nedan leker han titut med ett par tomtebyxor på huvudet. Mycket skoj!

IMAG0370

En natt när han var vaken sysselsatte han sig med att göra inredningen i garderoben roligare. Han hade tröttnat på de vita väggarna (precis som Simon & Tomas) och färgade de i lite olika färger. Föräldrar till normalstörda barn hade nog blivit lite arga. Men en sådan sak gör inte mig arg längre… Det är ju bara en garderob som vi hittade i vårat förråd.

IMAG0367

I skolan idag har bubben badat. De har bytt tid så att han och hans kompis får bada tillsammans. Bubben tuffar till sig och vågar mer och hans kompis blir mer medgörlig om bubben är med. Alltså en mycket trevlig situation.

Svårt

Vi köpte en transformers till bubben på Rusta. Vi vuxna fick sitta en stund innan vi lyckades göra gubben till ett fordon… Jag gav upp och pysslade med annat istället…

IMAG0379

IMAG0378

Är mest trött nu och ska nu följa handbollen och virka lite….

En sådan natt

Före natten

IMAG0375

Efter natten

IMAG0380 

Bubben kom in till oss vid 03… Försökte sova… Höll på att krångla med mina händer och armar. Han vill att jag ska ligga och hålla om honom samtidigt som jag håller han i handen.  Men vid 04:30 kände jag att han hade kissat genom blöjan… Och då var vi ju tvungna att byta om… Sedan var det kört… Mannen erbjöd sig att sova med honom och jag gick och lade mig i bubbens säng… Men bubben skulle INTE sova. Han kom in och sedan röjde han tills klockan var 7…. Då var inte hans rum lika välstädat längre… Det är ju bra att han kan roa sig ganska bra själv. Men jag sov inte helt avslappnat….

Jag gissar att jag kommer vara trött imorgon… Min trötthet kommer alltid som mest dygnet efter… Om jag får sova inatt. Blir jag vaken så blir jag inte trött på samma vis. Imorgon klockan 09 ska bubben och jag vara på hab och träffa en logoped och diskutera bl.a. inprint.

Kållered

Idag tog vi en tur till Kållered. Först var vi på IKEA och handlade lampor, mattor och hyllor. Vi åt även lite köttbullar och barnpasta. Därefter tog vi en tur till Rusta där jag köpte en ny lekmatta till bubben och han fastnade för tigermattan… Eller som han själv visar. Kattmatta.

Vi kände att vi behövde mer belysning på vissa ställen. Två lampor är färdiga än så länge.

Bubben tycker det är ganska kul att shoppa. Bäst är det när han får åka en platt vagn på IKEA. Han springer till dem när det är dags. Sedan hjälper han gärna sin pappa att bygga ihop.

Idag hände ingen jobbig incident på IKEA. Annars har jag ju dragit barn i håret och bitit kassörskor. Skönt när allt bara flyter på.

Nu är det en ny vecka på ingång. Hoppas den går fort. För jag vill ha helg igen.