Dagsarkiv: 28 december, 2010

Pedagogik hemma

Många leksaker som bubben får har vi ofta tänkt igenom. Vad tränar han med denna? Vad behöver han förstå? Vi köpte ju en docka till grabben.  Med den tänkte vi att den skulle träna honom på att se att små barn äter och att de kissar på pottan…. Detta kanske han också skulle kunna åstadkomma. Alltså att kissa. Jag satt för någon dag sedan och visade bubben när jag gav dockan vatten i nappflaska. Dockan kissade med en gång. Och den har en sådan som bubben har att kissa med. MYCKET intressant! Idag när jag var i tvättstugan satt mannen med honom och såg på Pelle Svanslös. Bubben fick yoghurt. Men han började mata dockan istället….

IMAG0269

Som ni er bli dockan kladdig om munnen. Efter måltiden torkade han av dockans mun med en våtservett…

Ni som inte har ett handikappat barn förstår nog inte det intressanta i detta. Men vi tycker han visar väldigt mycket förståelse med denna lek. Bebisar äter och efter maten ska man tvätta sig. Han kramar även dockan ibland.

IMAG0270

Idag är det inte en lika stor plåga att äta. Lite ont gör det men det är bättre. Vi har varit trötta… Vi vuxna i alla fall. Bubben har mycket energi som jag snart hoppas att vi kan hjälpa honom att bli av med.