Dagsarkiv: 15 december, 2010

Tandläkaren och fika

Igår var jag i isbaren på Liseberg. Det var fint där inne och jag kan tänka mig att det är mysigt på det mer “riktiga” stället Jukkasjärvi.

IMAG0211

Idag var jag med bubben hos en specialisttandläkare i Varberg. De fick i alla fall se vilka tänder han hade och vilka han inte hade. Det känns så bra att komma till ett ställe där de inte blir förvånade eller irriterade när han leker med vattenknappen eller häller ut en mugg med vatten på golvet. De tog lite i taget och förstod att vår kille håller oss föräldrar sysselsatta…. Han hade lite glest mellan tänderna a la Angelman… Inom ett år ska han sövas så att de kan ta lite röntgenbilder. Innan dess ska vi fråga ögon eller hab om de vill kolla något annat samtidigt.

Efter detta åkte vi och lunchade på Kungsmässan med en väninna och sedan handlade vi och åkte sedan till skolan vid 15:30 där de hade julfest i bubbens klass. Bubbens kompis hade väntat på bubben hela dagen och skrek av glädje när de träffades igen. Vi blev bjudna på risgrynsgröt, skinkmacka, pepparkaka, saffranskaka och julmust. Supermysigt och bubben pekade och räknade in alla och var mycket nöjd. Även om han inte riktigt förstod varför jag var där… Han vinkade flera gånger.