Dagsarkiv: 10 december, 2010

Huslig jag?

Igår när bubben och jag var och handlade köpte jag en bakmix med mjuk pepparkaka från kungsörnen. Detta kom han på i förmiddags och krävde att vi skulle “baka”. Så det gjorde vi. Detta är bakning helt i min smak. Sätta på ungen. Hälla i innehållet i förpackningen i en bunke och hälla i 2 dl vatten och vispa i en minut. Sedan in i ugnen i 45 minuter och kakan är färdig.

IMAG0194

Precis när vi tog ur kakan ur ugnen ringde svägerskan och frågade oss om vi hade skumma problem hemma… Nä sa jag. Har inte märkt något. Bubben arg och vill smaka på kaka och jag hör kurtan från TV:n. Hon kunde inte se på TV men hörde den och massa skumt. När jag kom ut till TV:n såg jag att vi hade samma problem… Skumt tyckte jag och Axel började trycka på alla knappar…Jag ringde henne och sa att vi hade samma problem. Internetet hade också gott ner och vår fasta telefon hade slutat fungera…. Hmmm Vi ringde min man som ringde fortum som slog allt ifrån sig…. Då ringde svägerskan fortum eftersom fler hus i området hade exakt samma problem…. Jaja… tänkte jag… Bubben måste äta. Jag gör nudlar. Men det gick inte för plattan blev inte tillräckligt varm…. Den också knas. Då fick det bli micromat för den fungerade. Det skulle komma hem någon elektriker till svägerskan på eftermiddagen och när min man kom hem fungerade allt. Så vi hade liksom bara halv ström….

Annan tradition

Inför varje jul dricker jag glittercider. Det har blivit en egen liten tradition som jag noga håller i. Det känns liksom speciellt att dricka en cider med glitter i. Men jag tycker numera att cider är väl söt. Men jag står ut nu under julen. Och får ta tag i detta med vikten efter jul. För nu har den skenat t fel håll igen…Sarkastisk

IMAG0199

Så jag citerar en text jag hittade på fb. Och hoppas att önskan fallen in

 

Kära Tomten!♥ Även detta året önskar jag mig ett fett bankkonto o en smal kropp i julklapp. INTE tvärtom som du uppenbarligen trodde förra året…;) Tack på förhand!

Annars har vi nu förhoppningsvis en lugn helg framför oss. Bubben är på kortids. Jag lät honom vara hemma från skolan idag också. Men idag har han hållit igång mig så nu ska han orka med att leka med sin kompis hela helgen. Jag lämnade honom själv där idag och då blir han alltid arg. Men hans kompis var ju där och då vet jag att de kommer ha jättekul. Han grät argt och puttade och vinkade åt mig. Han ville nog bara påpeka att det hade varit roligt och mysigt hemma också.