Månadsarkiv: november 2010

Vintermys

Idag har det varit kallt. Det var bara att ta med sig sina termobyxor till jobbet idag… För jag jobbar mellan 12 och 16 idag och de första 2 timmarna har vi utevistelse.  Det är faktiskt kul att det är snö samtidigt som det är kallt. Annars är dt ju bara kallt och jättesvårt för barnen att leka med något.

Bubben har haft en mysig dag med buss till fyren och sedan bio. Det är en så trevlig skola han går på. Att träna på att åka buss, vänta på bussen och att sitta stilla på bio. De såg på Alfons Åberg. Hemma hade han fått ett julkort. Han blev jätteglad. Kortet spelade julsånger och var från farmor och farfar. De hade skrivit ut bilder och klistrat på istället för att skriva. Han kollade och lyssnade väldigt intensivt med kortet till det gick sönder. Sedan höll han i farmor bilden och lekte med den.

Nu nattas han och jag har tänt ett pepparkaksljus….

IMAG0157

Imorgon hoppas vi komma iväg till gekås efter jobbet… Hoppas att det inte är fullt där…

Wikileads gav mig skratt

Vita Huset rasande efter att över 250 000 dokument av hemligt. UD-material läckt ut i går kväll  Världsledare hånas av USA:s UD.

OMDÖMEN

Så hånas några av världens ledare av USA:s UD:

• Rysslands president Dmitrij Medvedev refereras till som Robin i förhållande till premiärminister Vladimir Putin som är Batman.

• Den afghanske presidenten Hamid Karzai: ”En extremt svag man som inte lyssnar på fakta utan i stället låter sig styras av vem som helst som rapporterar om de mest bisarra konspirationer mot honom”.

• Den nordkoreanske diktatorn Kim Jong Il: ”den blekfete gamle snubben”.

• Frankrikes president Nicholas Sarkozy personliga stil säjs vara ”ömhudad och enväldig”.

• Den italienske premiärministern Silvio Berlusconi anses vara ”oansvarig, fåfäng och ineffektiv som europeisk ledare”. tt

Detta läste jag på metro. Men jag hörde om det på Rivstart imorse och tyckte faktiskt detta var kul.

Måndag i burk

Jag har idag jobbat efter att ha varit sjuk i över en vecka. Halsontet är kvar och vaxproppen har proppat igen så jag hör bara på ett öra… Herregud så jobbigt det är att vara halvdöv när man jobbar med barn…. Man hör inte vad de säger när de försöker prata med mig och jag tycker att de låter för mycket. Dessutom är jag helkass på att lokalisera ljud. Jag stod i köket och pysslade med maten. Jag hörde att det prasslade och fick för mig att bubben var på toa och busade och sprang dit…. Men efter att ha sprungit runt och letat efter prasslet så hade han stått precis bakom mig och letat godis i skafferiet…. Kan nu förstå en gammal vän som faktiskt bara hör på ena örat att det var svårt att höra från vilket håll båtarna kom från på sjön….Skrattar Men jag hoppas att denna vaxpropp försvinner inatt efter lite behandling…. För jag vill inte leva i denna burk….

025 - Kopia (8)

Bilden är från förra veckan….. Innan lampskärmarna i fönstret hade blivit adventsstjärnor….

Nu är det kallt ute.. När jag körde hem var det –8,5 grader ute…. Huuu Så nu får man klä sig varmt när man är ute på jobbet.

En bra sak är att bubben faktiskt har ätit lite idag… Både jordgubskräm och 2 korvar med bröd och potatissallad. Det är så jobbigt när han inte äter och så skönt när han äter….

Partylight

I onsdags var jag på Partylightvisning ute i Ubbhult. Det är så fina ljus och jag har blivit beroende…. Jag köpte åter en votivljusblandning fast nu med denna säsongens dofter. Igår hade jag tänt ett ljus som doftade pepparkaka. Så jag behöver inte baka för att det ska luta pepparkaksbak här hemma.Ler med tungan ute Jag hade turen att få med mig ljus hem eftersom hon hade med sig lite extra förpackningar….

Dessa ljus håller länge och det är den lilla lyx som jag unnar mig när bubben har somnat och jag vill ha det lite extra mysigt. Dessutom är de mysiga att ha i husvagnen på somrarna. Men då vill jag nog inte ha pepparkaksdoft….

Julfilm?

Vi hade beställt en del julfilmer eftersom bubben älskar dessa. De andra har gått åt eftersom han inte är rätt om dem. Mannen hade hittat denna film…

Den ser ju fin ut…. Men den var väldigt mörk och efter att pappan i filmen blev skjuten till döds så stängde vi av den. Den kändes opassande för bubben… Vi satte istället på

Detta var en mycket mysigare film. Bubben satt som förstenad och tittade.

Stackars mig

Idag åkte jag till vårdcentralen på deras dropin tid… Mycket smidigt system… Jag har jätteont i halsen…. En äldre läkare tittade i min hals och sa oj oj oj och gick iväg…. JAg hörde genom den halvöppna dörren att hon diskuterade med någon. Hon misstänkte halsböld. Då mesar jag mig inte ialla fall, tänkte jag. Båda kom in och tittade i halsen och klämde på min hals och mina mandlar…. Men den andra läkaren tyckte inte det var halsböld. Jag fick gå och ta halsprov(Blä) och stick i fingret (OK)…. Och så fick jag vänta….

De ropade in mig och proverna visade inget. Hon diskuterade med mig om jag ville ha antibiotika…. I så fall så skulle jag behandla något som hon inte visste om. Eller så skulle jag avvakta och hoppas på bättring. Vi beslutade att avvakta. Men läkaren tyckte inte jag skulle jobba imorgon och skrev då ett intyg eftersom jag då har varit hemma i en vecka….

Hoppas nu att jag blir bättre… För jag äter nu ganska mycket smärtstillande och baffusin….Tummen ned

Än så länge mår i alla fall bubben bra. Och det är ju huvudsaken.