Kategoriarkiv: Egosaker

Klippning och inlägg

Denna veckan har jag jobbat, klippt mig och färgat håret. Jag har även fått och tränat ett knäprogram för att träna upp mina ostadiga knän.


Imorgon ska vi på genrepet på Mello. Om vi alla är friska.

Vi har även gjutit Axels fötter för nya inlägg…. de blev för små i somras. Har inte orkat ta tag i det förrän nu.

Intensiva dagar…..

Igår natt hade Axel det jobbigt att sova. Han var vaken mellan ca 02-04. Sedan kom nr två i blöjan och sedan somade han gott. När han skulle gå upp vid 07 var han mycket trött. När jag hade gett honom medicin och krånglat på honom kläderna lade han sig på golvet och försökte sova. Så vi höll honom hemmma. Han sov sedan till 10. Så han var trött. Vi visste ju inte om han var sjuk. Jag fick i alla fall åka iväg till sjukgymnast för att diskutera övningar för mina överrörliga knän.

Därefter åkte jag och handlade och åkte hem. Vi fick ställa in mötet med Axels sjukgymnast mm för utprovning av inlägg till skor. När jag kom hem ringde de från assistansbolaget och sa att jag hade gjort lite fel i schemaprogrammet. Så jag fick sitta och krångla med det. Tur att maken var hemma och tog hand om Axel. Han fick även lugna mig och försöka bena upp problemen. Jag kom sedan fram till att jag hade mer frågor så de har jag ringt och fått svar på idag.

Idag åkte jag till allergiläkare för att diskutera mina reaktioner på olika saker. Jag har ju kraftig reaktion på kräftor. Men anser att jag reagerar när jag äter Fetaost och vissa nötter(blir magsjuk), Färsk annanas(for ont i munnen). Fick göra pricktest men det visade inget eftersom jag äter antideprisiva. Så jag fick lämna 7 olika rör blod. Dessutom fick jag göra ett slags utandningsprov. Det såg knepigt ut. Jag fick ta en luftrörsvidgande medicin och göra samma efter en kvart. Det blev tydligen bättre. Så nu ska jag göra ett PEF-test i två veckor. Utan och med medicin, morgon och kväll…..

Det tog lite tid att komma in till Kungsbacka idag eftersom ekoduktbygget hade blivit tokigt…..


Hemma har jag fortsatt att greja med schemaprogrammet, tvättat och städat hos fåglarna. Imorgon har Axel studiedag. Så då är han hemma med mig till kl. 17. Fär då kör jag honom till kortids.

Floathing

Igår testade jag på floating. Man gick in i en låda med saltat vatten och lade sig där på rygg och flöt. Först var det 10 minuter lugn musik med val eller delfinljud. Sedan var det tyst i 30 minuter. Sedan var den 5 minuter musik igen så att man kinde vakna till. Det var en lugn upplevelse. På eftermiddagen kände jag att jag hade salt i örat. Så det fick jag tvätta bort.

Sedan åkte jag till kungsmässan och köpte en svart julblus.

  
 Hemma satt jag och pysslade ordning julkort innan jag fixade ordning mig för julbord med jobbet. Kul att träffa kollegorna på ett mer avslappnat sätt.

Idag har bubben och jag varit på hab för att kolla hans gångstil och fötter. Vi gör det varje år för att se om något förvärras eller om det finns något stöd att ge. Vi ska träffa team oled i början av nästa år för att se om han vehöver inlägg eller specialskor. 

Axel och jag åkte till mitt jobb och lämnade in kvitton för friskvård och vi träffade några kollegor och några av ”mina” barn.

Före och efter

Idag gick jag och klippte mig. Jag var trött mitt långa hår och ville klippa mig rejält. Och så blev det.

  
Den väbstra bilden är direkt efter frisseringen hos frisören. När jag kom hem hade det lagt sig ner lite. Men detta hår kan jag busa med och fixa med om jag känner för det.

Bubben tyckte inget särskilt om mitt hår. Jag har ju varit korthårig innan.

Nostalgi

Eftersom Axel har studiedag imorgon hämtade jag honom direkt efter skolan idag. Vi åkte till mina föräldrar. Där ska Axel få med sig ett lucialinne. För han ska vara stjärngosse i luciatåget i år.

Ikväll åkte jag in till Sollebrunn och lämnade Axel kvar his mormor och morfar. Jag hade paxkat ihop mina gamla skyttegrejer och tänkte skänka bla min jacka. Jag höll på med mycket skytte förr. Jag började med luftgevär när jag var ca 10. Sedan skjöt jagböven korthåll(50 m), Mauser(200 m, 300 m och fältskytte). Jag var även ledare på luftgeväret. Jag har nu inte hållit ett gevär på ca 15 år. Men kul var det.

  
 De hade uppdaterat skytteutrustningen till digital. Man såg på en skärm hur man sköt och till och med med decimaler. Men jag kunde fortfarande. På mina inskjutningsomgångar fick jag 47/50 och 48/50. På de andra 8 tavlorna fick jag 4 st 49 och 4 st 50. Så jag kunde fortfarande och det var jättekul. 

Mina gamla tränare höll fortfarande på att lära alla att skjuta. Den äldsta hsr tydligen hållt på med att leda luftgevärsskyttet i Sollebrunn i 40 år.

Gekås Och annan shopping

I fredags åkte jag till Ullared ich Gekås. Det blev en del köpt. Mycket bra leksaker som bubben och vi behöver för att vi ska kunna sitta lite still vid husvagnen. Jag köpte även lite kläder till både mig och bubben.

Jag brukar försöka åka dit när bubben ska till kortids över helgen. Då kam jag strosa runt där länge och shoppa i lugn och ro.

  
En granne på campingen sålde fina saker som hon hade målat.

  
På lördagskvällen passade vi på att gå till restaurangen på campingen och kollade Eurovision. Ljudet var inte det bästa. Men det var trevligt att kunna sitta där och umgås med grannarna. Restaurangen bjöd på lite gott tilltugg.  Vi hade inte gått dit om bubben hade varit med oss.

Men i slutet gick vi tillbaka till husvagnen och kollade på när Måns vann.

Kriminalkomedi

Jag har lyssnat på två roliga böcker. Det är kriminalkomedier. Man följer en ganska bitter och bitter polis. 

Han är som de gamla polischeferna som oftast är med i bakgrunden i andra böcker. Den som alla är lite irriterade på. Han är också lite som Ove i boken ”En man som heter Ove”. Roliga böcker helt enkelt.

  

En intelista

Denna lista har jag  missat tills jag såg den på Candygirls blogg. Så ikväll har jag funderat på vad jag inte gör.

 • Jag sover inte på rygg.
 • Jag handlar inte dyra kläder. (Märkeskläder tycker jag är överskattat)
 • Jag dricker inte öl. (Har försökt. Men det är inte gott)
 • Jag äter inte skaldjur. (Tyvärr allergisk)
 • Jag har inte något husdjur.(har haft och det kommer kanske i framtiden)
 • Jag lyssnar inte på Sven Ingvars. (Klarar inte av sångaren)
 • Jag ser inte på skräckfilmer eller liknande. (Gillar inte läskiga saker)
 • Jag har helst inte skinka på pizza. (Gillar egentligen bara skinka på smörgås. Inte varm.)
 • Jag ska inte skaffa fler barn. (En buse får räcka. Och barn träffar jag hela dagarna ändå)
 • Jag använder inte smink varje dag. (Ytterst sällan det inträffar)
 • Jag har inte ofta lust att städa. (Är inte pedant heller)
 • Jag kan inte sortera saker. (Är skitdålig på att t.ex organisera papper. Det har tydligen med min dyslexi att göra)
 • Jag förstår inte alltid vad min son vill eller vill säga till mig. (Det är ofta frustrerande både för mig och honom)