Kategoriarkiv: Sjukdom

Intensiva dagar…..

Igår natt hade Axel det jobbigt att sova. Han var vaken mellan ca 02-04. Sedan kom nr två i blöjan och sedan somade han gott. När han skulle gå upp vid 07 var han mycket trött. När jag hade gett honom medicin och krånglat på honom kläderna lade han sig på golvet och försökte sova. Så vi höll honom hemmma. Han sov sedan till 10. Så han var trött. Vi visste ju inte om han var sjuk. Jag fick i alla fall åka iväg till sjukgymnast för att diskutera övningar för mina överrörliga knän.

Därefter åkte jag och handlade och åkte hem. Vi fick ställa in mötet med Axels sjukgymnast mm för utprovning av inlägg till skor. När jag kom hem ringde de från assistansbolaget och sa att jag hade gjort lite fel i schemaprogrammet. Så jag fick sitta och krångla med det. Tur att maken var hemma och tog hand om Axel. Han fick även lugna mig och försöka bena upp problemen. Jag kom sedan fram till att jag hade mer frågor så de har jag ringt och fått svar på idag.

Idag åkte jag till allergiläkare för att diskutera mina reaktioner på olika saker. Jag har ju kraftig reaktion på kräftor. Men anser att jag reagerar när jag äter Fetaost och vissa nötter(blir magsjuk), Färsk annanas(for ont i munnen). Fick göra pricktest men det visade inget eftersom jag äter antideprisiva. Så jag fick lämna 7 olika rör blod. Dessutom fick jag göra ett slags utandningsprov. Det såg knepigt ut. Jag fick ta en luftrörsvidgande medicin och göra samma efter en kvart. Det blev tydligen bättre. Så nu ska jag göra ett PEF-test i två veckor. Utan och med medicin, morgon och kväll…..

Det tog lite tid att komma in till Kungsbacka idag eftersom ekoduktbygget hade blivit tokigt…..


Hemma har jag fortsatt att greja med schemaprogrammet, tvättat och städat hos fåglarna. Imorgon har Axel studiedag. Så då är han hemma med mig till kl. 17. Fär då kör jag honom till kortids.

Söndagsfik

Idag klockan 12 mötte vi svärföräldrarna och makens syster med familj vid storstugan i Tjolöholm. Vinhade tänkt fika där. Men det var stängt. Så vi åkte till Naturum på Getterön. Där fikade vi, tittade på fåglar,(döda och levande) och lekte. Jag köpte även ett pussel till Axel.


När vi kom hem så städade maken vid sitt skrivbord och jag och Axel såg på Toy story. Därefter packade jag i ordning våra väskor inför måndagen. En pulled salmonomelet och sallad till middag innan det belv sängdags. Denna vecka ska jag till allergiläkare och sjukgymnast. Axel ska prova ut nya inlägg och på fredag har han studiedag.

Huslig

Idag har jag varit huslig. Jag har tvättat, torkat och vikt och lagt in 6 tvättarn städat och dammsugit och bakat fröknäcke.


Dessutom har lagt lite assistansschema och funderat på om och hur jag vill på utbildningsdagar på Ågrenska om Angelman. Jag kan inte bestämma mig. Jag tror väl att jag kan det mesta om diagnosen. Men samtidigt ska det komma en föreläsare som jag inte har hört innan….

Skönt är det i alla fall att koloskopin är över för iår.

Imorgon är planen att först åka till ortopeden med mitt högra knä, sedan träna, handla och lämna medicin till sjuksköterskan till kortids innan jag ska hämta Axel i skolan.

Djävulsk förkylning

Axel blev ju sjuk på väg ner till Danmark. Och efter detta har han smittat oss. I fredags var jag med Axel på VC. Röd i båda öronen och pip i lungorna. Halsen gick inte att undersöka. Inget stick i fingret behövdes. Axel fick Kåvepenin(blä) och Molipect. Han tar detta duktigt och ryser efteråt. Jag var riktigt dålig i måndags och i torsdag började maken och på fredagen var han riktigt krasslig.

Även om vi var krassliga så åkte vi till husvagen på lördagen. Det går ju att vara där och hosta lika bra som hemma. Och  vi ville verkligen njuta av denna försommaren. Vädret har varit underbart. Men vi har mest suttit i husvagen eller i förtältet. Axel blev riktigt slö på lördag eftermiddag. Han är väldigt svår att få i mat när han inte vill ha det. Han låg bara och stirrade in i väggen. Då blev vi oroliga. Till slut lyckades maken få i honom yoghurt. Han piggnade till och vi blev gladare. Vi grillade och maken åt lite. Axel åt lite yoghurt. Grannarna började spela boule. Axel och vi gick dit och var publik. Vi hoppades att Axel skulle piggna till av bouletittande. Maken lurade i honom mer yoghurt där.

Inatt sov vi ganska gott. Arbetsfördelningen är: mamma kommer med äckelmedicin och pappa kommer med mat och vätska. Maken åkte till akuten och blev hänvisad till en öppen vårdcentral. Diagnosen blev en liten lunginflamation. Så nu äter även han Kåvepenin. När han kom tillbaka åkte vi hem och då maken i Axel lite lasagne, smothie och festis. Så i eftermiddag kom vändningen. Räven bakom örat och en piggare Axel är tillbaka….. På tisdag hoppas vi att han kan komma tillbaka till skolan och busa.

Jag själv känner mig bättre. Hostar som en galning och snyter mig…. Jag åker till jobbet imorgon i alla fall.


Synd att inte kunnat njuta av det fina vädret fullt ut. Hoppas detta inte var allt denna sommaren bjöd på.

Efterlängtad utlandsresa

I förra veckan kom torsdagen då vi skulle åka till Danmark med makens föräldrar och syster med familj. Axel hostade lite på onsdagen. Men vi åkte ändå. Natten mellan torsdag och fredag kom febern. Men han gav inte upp. Med alvedon och ipren höll vi honom i lagom nivå. Alla roligheter fick han göra i sin takt. Bäst tycker han ju är att vi umgås allihopa. Så trots dunderförkylning gick allt bra. Men jag var hemma i måndags för då blev jag sjuk. Och Axel har vqrit hemma måndag-onsdag denna vecka.

Men här kommer lite bilder:


Det är ett superställe. Vi hade i princip poolen, gympasalen och bollhavet för oss själva.

Det är det bästa Darrmark som kusinen sa.

Massa gjort

I tisdags var vi hos tandläkaren med Axel. Han var jätteduktig. Men det kan ju bero på att han är en arm kort… Vi fick beröm för hur vi borstar hans tänder och att han inte verkar äta godis…. Tänk om de bara visste…. Han har nog ärvt mina ståltänder. Jag har aldrig haft ett hål. Vi har fått parkeringstillstånd. Skönt för så kan vi parkera säkrare både för oss och andra bilar.

Svärfar har varit här i veckan och fortsatt med vår altan. Det blir så fint.

  
Igår åkte vi till varbergs sjukhus för att röntga och kontrollera gipset. Innan lunchade vi på burger king. Allt såg bra ut och vi kan själva ta bort det om två veckor. Jag försökte tjata så att bubben skulle få lite plast på gipset så att han inte kan pilla bort bindan…. Men det gick inte. Men de klipte vort silvertejpen(det blir tydligen för varmt) och så fick Axel välja ny färg. Han valde neonorange… Sjuksystern trodde inte han skulle pilla bort det om han fick välja själv… Suck! Jag köpte lite rullar på apoteket och har redan fått använda en hel del.

Igår var jag jättetrött. Jag orkade nästan inte prata.

Vi letar också ny bil. Då bilverkstaden inte rekomenderar att vi lägger mer pengar på vår volvo…. Diesel och partikelfiltret vehöver bytas och det filtret är DYYYYRT och behöver bytas var 5:e år….. Minst. Kostar ca18000 bara filtret. Suck igen. Så vi funderar på,vad vi har för behov….. Och vad vi är villiga att betala för en bil.

Både bra och dåligt

Här ser ni resultatet på lerdecupaget på mitt test. I veckan kom bubben hem med en skriven information om vad han är bra på. Kul att läsa.

Igår  var jag superduktig om jag får säga det själv:

  • Tvättade några tvättar och lade in tvätten i garderoberna
  • Plockade och damsög nedervåningen
  • Flaggade
  • Mailade
  • Svabbade golvet på nedervåningen
  • Tvättade alla fönster

Jag chockade mig själv.

Inatt började jag må illa. Jag har mått dåligt och sprungit på toa hela dagen…. Men inget resultat. Jobbigt att må illa och inte kunna göra något åt det. Men jag har sett på Downtown Abby och sovit. I kväll har jqg ätit lite. Hoppas att denna lightverision av magsjukan är över.

Hjärnan full

Det har inte blivit så mycket bloggande på ett tag. Jag har inte orkat. Det har varit en jobbig period med en gipsad arm på bubben och hans dåliga balans pga gipset och EP. Men vi har nu börjat öka den ena medicinen och vi ser att han börjar bli stadigare. Han är även lugnare i sina övriga rörelser. Han har lättare att fokusera på t.ex pussel och är inte lika skakig längre. Skönt att det börjar gå framåt.

(null)
Jag känner bara att jag borde ha fattat för länge sedan att det var EP som störde honom så att han ramlade så mycket. Det hade ju inte behövt bli en fraktur och jag hade fattat tidigare….. Men på onsdag klipper vi loss gipset. Om inte busen lyckas pilla sönder det innan. Han är på god väg.

Internationella Angelmannadagen

Idag är det den internationella angelmannadagen. Vi tog det lugnt i morse och mös och såg på 112 på liv och död. Till frukost åt bubben några mumsmums. Det passade en sådan dag. Vi plastade även in hans arm och duschade honom. Därefter lekte han….. Och ramlade och slog sig i huvudet. Han blev jätteledsen. Vi lade oss i sängen igen och tog det lugnt. Han visade att han hade ont i huvudet…. Stackars…. Och stackars oss föräldrar om man får säga så. Vi är jättetrötta nu. Det är jobbigt att passa honom hela tiden så att han inte ramlar. Men ibland ramlar han ändå. Och han blir nog rädd när han ramlar också. Hade jag kunnat hade jag stängt in oss och kommit ut när hans sprak i huvudet är bättre. För det är därför han ramlar så handlöst.

(null)

Men till slut fick vi upp honom från sängen och åkte till svärföräldrarna. Där var han den normala busiga killen, som ramlade mer än vanligt. Men glad och inte ont i huvudet i alla fall. Ännu gladare blev han när kusinerna kom. Där åt vi middag och bubben fick både chokladpudding och glass till efterrätt. Så dagen blev OK ändå till slut.
Men utvilad efter den här helgen är jag inte.

Bakslag

I lördags var bubben på kalas hos en tjej i klassen. Bubben tyckte det var roligt och spännande. Han blev glatt överraskad när han fick en godispåse när han gick hem.
På söndagen tittade vi till husvagnen och tog det lugnt. På kvällen kom svägerskan med familj över. Vi planerade en tripp till The Reef i sommar. Helt plötsligt ramlar bubben på armen och får skitont. Det var svårt att lugna honom. Men efter alvedon och ipren och mys i sängen blev han lugn. Men det är urjobbigt när han ramlar och får ont. Man vet ju inte hur ont och han kan ju inte beskriva heller om det onda minskar. Vi befarade att natten skulle bli jobbig och att vi var tvungna att åka in i morgon och röntga. Men han sov gott hela natten. Skönt. Även om vi föräldrar låg startklara för utryckning hela natten. Idag har han varit på fritids eftersom det är lov. Imorgon ska vi träffa läkaren på hab och diskutera bl.a. Epilepsin.

(null)
Efter det ska han vara på kortids över dagen bara. Han skulle egentligen varit där inatt också. Men eftersom läkartiden är imorgon på morgonen fick han sova hemma.