Kategoriarkiv: Artiklar

Han har ingen rätt oavsett, anser jag

Har man valt att åka iväg och kriga med en terrororganisation och blivit skadad. Så tycker inte jag att man har rätt till assistans. Det är helt självvalt tillstånd.

Länk till artikel i gt.se
Det spelar ingen roll om han är skyldig till dåden som han åtalas för eller inte. Han valde själv att åka iväg. Det skulle han ha tänkt på innan.

Det finns andra som behöver den hjälpen bättre. 

Sina assistenter som han anser sig behöva får han bekosta själv!

Hoppas

Igår hade vi äntligen en ny assistent här. Bubben och hon verkade komma bra överens. Hoppas att detta kommer att fungera nu….

Samtidigt blir man ju orolig om man. Snart ska ansöka om assistans igen…. Man möste ju göra detta varannat år…. Tiden är ju så dyrbar men så användbar och viktig. Jag läste Sören Olssons krönika i Föräldrakraft om hur viktig tiden är och hur den ifrågasätts. Och jag har sagt det innan. Det handlar inte om ett toabesök eller en dusch i livet. Det är alla dessa toabesök och duschar under hela livet.

I veckan hämtade jag ut et packet med färgglada knivar. Hoppas att de är bra. För snygga är de i alla fall.

 

 

 

Artiklar

I DN.se kan man läsa om en ståuppare som har en show hur det är att ha en funktionshindrad son.

Och här i dagens västnytt ser vi hur de krånglar till det för en som inte kan åka färdtjänst. Eftersom hon beter sig farligt under färden….

Jag tänker nu på hur vi har det i våra bilar…. Bubben kan inte sitta med vanligt bälte själv där bak. Det tar han sig ur och bökar runt där bak…. Så vi har haft ett CarevaKombikit. Där vi har satt axelbältena i kors för att krångla till det för honom.

Men nu har han börjat att lära sig att ta sig ur det med….. Dessutom pillar han sönder det skyddande säteskyddet vi har satt i bilen och så förstör han sina strumpor…. Som numera är engångsstrumpor. Så nu har vi haft honom fram. Men det är ingen bra lösning. För han stör den som kör och har öppnat dörren under färd….

Men nu har jag hittat ett bröstkit från Careva. Det ska vara extra svårt att ta sig ur står det på deras hemsida.

Ett sådant kit kostar 3000 kr…… Men vi köper i alla fall ett….

 

Alla kan

Idag åkte vi till gympan. Bubben blir lika glad varje gång jag säger stt vi ska dit. Idag lärde han en kille med down hur man kan leka med ett rör o. Man är för stor för att krypa genom.

 

För några veckor sedan var det en lokaltidning dör och gjorde ett reportage. Bubben var på kortids då och var tyvärr inte med. Men här kan ni läsa om det: Syd Väst på första och åttonde sidan finns det.

 

Snälla hjälp Felix

Denna busiga kille har vi träffat några gånger. Han har samma syndrom som vår buse. Nu har hans kära iPad kommit bort. Hoppas verkligen att den kommer tillbaka. Den tappades utanför Jönköping. Han kommunicerar med hjälp av paddan. Dessutom så håller den honom lugn. Bubbens padda har ”räddat” många nätter för oss. Så vi skulle också bli väldigt ledsna om vi förlorade hans.

Klicka på bilden för att se en arikel om honom från GT.

 

LSS

En debattartikel från GP.se

Det tar verkligen musten ur en att söka hjälp enligt LSS. Man talar om ALLT det som är jobbigt hemma. Man talar om hur vi gör med sonen vid blöjbyte. Men vi får också tala om att vi inte kan gå på toaletten själva utan att ha öppen dörr och vara beredd att springa därifrån. Och att då få nej till hjälp när man har berättat sådana privata saker för främlingar känns tungt.