Kategoriarkiv: hem- och konsumentkunskap

hem- och konsumentkunskap

Städning och bubb

I dag gick anticimex genom alla lägenheterna i bostadsrätterna. De skulle kolla golvbrunnarna. Det gav mig en anledning till att städa under badkaret, duschkabinen och diskbänken. Skönt att detta är gjort. Efter detta kände jag mig duktig och dammsög hela lägenheten och gjorde en Lasagne som jag bara kunde värma på efter att vi kom hem från gympan i kväll.

En trött kille åkte iväg med taxin på morgonen. I skolan åkte de till Vallda och bakade på gammalt vis som avslutning på deras historiatema.

När bubben kom hem så fick jag höra att det var den taxichauffören och skolpersonalen som kom fram till att han skulle till kortids och inte hem för två veckor sedan…. Tack en gång till.

Bubben och jag åkte iväg till Alla kan gympa ibörjan gick det bra. Men efter halva tiden bråka se Bubben. Han drog en tjej ihåret och en annan kille var också arg. Så bubben ville gömma sig i en tunnel. Men han lugnade sig till slutet.

Efter lasagnen gick bubben upp ock lekte i sitt rum.

 

Jag är tillbaka

Jag och min kollega hade trevligt i Kristianstad. Vi fick testa på att laga mat med endast grönsaker. Jag fick göra egen pasta. Kul! Dessa fyllde vi med stekt vitlök, lök, broccolli och soltorkade tomater. Över detta hällde vi becamellsås med ädelost i. De blev jättegoda. Vi åt massa annat gott också. Föreläsningar och diskussioner om ämnet hem- och konsumentkunskap.

 

Men, även om det var trevligt så känner jag att jag inte är tillräckligt intressead för att lägga all min lediga tid på att lära mig detta ämne.

Så jag har beslutat att hoppa av utbildningen. Jag har varit väldigt stressad. Jag har mått dåligt av den stressen. Har inte kunnat slappna av alls. Jag har varit en sur mamma, fru, assistent och pedagog…. Så vill jag inte vara. Nu inatt har jag sovit hur gott som helst. Det var skönt att bestämma sig att hoppa av.

Jag behöver inte den behörigheten. Jag har behörighet i massor av ämnen.

 

Tiden Rusar

Jag har verkligen haft fullt upp. Jag har på kvällarna pluggat till hem- och konsumentkunskapskursen och träffen som vi har på måndag och tisdag. Jag har läst text på svenska(lättast), norska och engelska blandat med finska…. Min dyslektiska hjärna blir riktigt snurrig. På onsdagsmorgonen var jag på utvecklingssamtal med bubbens fröknar. De håller på att lära känna honom och de vill testa med att köra lite utan blöja. Så nu har hag köpt kalsonger. På torsdagsförmiddagen var vi hos tandsköterskan i Särö. Bubben visade på sitt schema i skolan att han skulle till tandläkaren när jag hämtade honom där. Han fick målat lite bananlack på tänderna. Men roligast är det att leka med vattensprutet och sugen. På torsdagen var vi på musiken och vi tränade på en önskelåt av en av oss… Vi går på stigen som går till Evert…. Kul. Bubben höll texten upp och ner.

På fredagen åkte vi till Alla kan gympa. Vi blev lite sena så vi kom mitt i uppvärmningen. Bubben rusade in med jacka alldeles lycklig. Sedan rullade han och lekte med ärtpåsar och pingisbollar.