Kategoriarkiv: Resa

Resa

Efterlängtad utlandsresa

I förra veckan kom torsdagen då vi skulle åka till Danmark med makens föräldrar och syster med familj. Axel hostade lite på onsdagen. Men vi åkte ändå. Natten mellan torsdag och fredag kom febern. Men han gav inte upp. Med alvedon och ipren höll vi honom i lagom nivå. Alla roligheter fick han göra i sin takt. Bäst tycker han ju är att vi umgås allihopa. Så trots dunderförkylning gick allt bra. Men jag var hemma i måndags för då blev jag sjuk. Och Axel har vqrit hemma måndag-onsdag denna vecka.

Men här kommer lite bilder:


Det är ett superställe. Vi hade i princip poolen, gympasalen och bollhavet för oss själva.

Det är det bästa Darrmark som kusinen sa.

Danmarksresan förra helgen

På torsdag morgon åkte vi till hamnen i Göteborg. Där åkte vi på Danmarksfärjan tillsammans med makens föräldrar och makens syster med familj. Vi åt en god frukost och när vi kom fram till Skallerup Klit hann vi med mycket skoj innan sovdags.

  
På fredagen badade vi i badlandskapet och gick upp till en djurgård. Bubben gillar verkligen inte att gå numera. Ett himla gnäll både dit och tillbaka. Vi firade även en kusin som fyllt år och så kastades det en del boll och vi njöt av solnedgången. De tre papporna gick till puben och tog en öl och spelade biljard.

  
På lördagen gick jag och svägerkan och badade i spat och fick var sin halvkroppsmassage. Massörskan tog i ordentligt. Det gjorde riktigt ont. Men skönt efteråt. Barnen lekte medans vi va på spat. Lite bus med leksaker och efter lunch badade vi i badlandskapet. På kvällen spelqdes det lite minigolf och vi hann att leka i leklandet lite.

  
Även om bubben gärna hade stannat där så åkte vi hem på söndagen. Bubben blev mycket glad när Nicke Nyfiken kom och hälsade på, på färjan hem. Bubben pekade på alla bilder han såg av Nicke för att fråga oss om han skulle komma. Han var med på färjan förra året och det kom han ihåg.

Dag 2 på ALV

Bubben tyckte om hotellfrukosten. Kul med mycket olika saker och små smörpaket som man fick öppna. Sedan bar det av till ALV. Precis när vi kom in stod poliserna Kling och Klang där. Bubben rusade fram och pekade och förklarade hur bra allt var. Sedan fick han en kram av de båda härliga poliserna. Lyckan var stor! Sedan såg vi på när Karlsson testade lillebrors ångmaskin och bubben har jättesvårt att sitta still när Karlsson är så busig. Därefter blev det lite Emil. Föreställningarna på Emils scen är helt underbara. De hqr till och med levande djur som hästar och grisar. Ser ni bilden längst ner där Emil pussar griseknoa?

Sedan gick vi på alsong med Prusseluskan och Kling och Klang. Det var mycket roligt och poliserna showade bra! Därefter gick vi mest runt och mös och lekte. Bubben fick lite pussel och så satt maken och han på bion och tog det lungt en stund.

Bubben var nog ganska nöjd när vi gick därifrån på eftermiddagen efter att ha ätit svensk husmanskost. Vi åt Raggmunkar och fläsk och lingon(maken), köttbullar, potatis, sås och lingonsylt(tänkt till bubben men det är för roligt på ALV för att kunna äta) och potismos med stekta strömmingflundror och lingonsylt(jag).

Vi åkte tillbaka till hotellet och slappnade av en stund innan bubben och jag gick och badade på hotellet. Bubben ville inte bada i den stora basängen. Men bubbelbadet var vi i länge.

Sedan började bubben bli hungrig. Vi gick till Vimmerby torg och hittade den asiatiska restaurangen där bubben blev mätt.

 

Utflyktstider

Igår tog vi bussen ut till havet med hela vårt spår. Det var ca 80 barn som badade både frivilligt och ofrilvilligt och så fiskade de krabbor och åt pannkakor. Ibland frös barnen men det blev bara en liten duggskur. Så vi var ganska nöjda med vädret. För det skulle ha regnat och åskat. De var nöjda, glada och trötta när vi åkte hem på eftermiddagen.

 

Idag har jag tvättqt och packat för imorgon bär det av till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Bubben såg packningen när han kom hem och nöjde sig inte förrän han fick veta vart vi skulle åka. Överlycklig blev han. Vi får se om det blur någon sömn. Han verkligen älskar det stället. Vi ska bo på hotell Ronja i Vimmerby där de har pool inomhus.

 

Danmarksresan – söndagen

Det var åkahemdagen…. Efter att ha sovit packade vi ut oss ur lägenheten och åkte till färjan. Tråkigt tyckte bubben. Men när vi väl kom på färjan så stod Nicke Nyfiken där. Bubben fick ett klistermärke av honom och var mycket lycklig. Därefter åt vi lunchbuffé. Vi spelade lite och bubben vann 120 enkronor. Han blev glad och sprang sedan därifrån. Vi andra fick ta hand om pengarna.

Det var även fiskedamm på färjan. Bubben fiskade upp en plastig polisbil och blev lycklig.

 

På vägen hem i Sverige åt bubben godis men gnällde också. För så här kul vill han nog ha jämt.

Idag körde maken mig till VC. Där konstaterades halsfluss igen…. Nr 3…. Så nu fick jag en annan antibiotika. Sedan åkte jag buss hem. Hemma handlade jag i Frillesås och lade det i en ryggsäck jag hade med mig. Jag promenerade hem, åt lunch och somnade…. Nu sitter jag i solen och njuter. Jag ÄLSKAR solen.

 

Shoppat

När vi åker till Tyskland shoppas det en del. Inte bara billig alkohol. De har lite andra leksaker och annat spännande i butikerna. En affär som jag gillar är där allt kostar 1€. Där hittar jag ofta spännande saker. Vi hittade bl.a. lite smällare, en riktigt julig bricka och en pingvin där. På Citti kan man gå länge och titta på allt spännande godis. Där finns också bra utbud av alkohol. Maken köpte ett ölglas, något han samlar på. I en leksaksaffär hittade vi en julklapp till bubben. Det är en kulbana av trä.

 

Idag efter att vi hade checkat ut åkte vi till en Callebutik i Harrissle. Där köpte vi lite mer alkohol och godis. Vi tycker citti var roligare än Calle. Mycket större utbud.

 

Landgasthof Hoffnung

Det var ett mysigt litet pensionat mitt ute i ingenstans utanför Flensburg. Vi betalade 140 € för två nätter med frukost, gratis parkering och mycket bra fungerande wi-fi.

I morse hade de pyntat juligt i fönstren och det var lika goda ägg idag. Det mest konstiga var att de hade suttit en kråka på klädeshängaren.

Det var mysigt. Nackdelen var att man inte kunde äta något på kvällen där vi bodde. Då fick man ta en bil. Men vi åt middag på Citti innan vi åkte tillbaka. Och så hade vi chips på rummet på kvällen istället.