Kategoriarkiv: Leksaker

Bada med stil

När bubben badar i badkaret vill han ha spagrejer i. Jag har hittat bra spagrejer för barn. Det finns badbomber som det finns söta skumgummifigurer i. Det finns sprakande grejer som sprakar när de kommer i vattnet och små tablettformade former som färgar vattnet.

Bubben fick lite av dessa i julklapp. Men jag har hittat dem på apotek. Jag tror apotekskedjan heter apoteket hjärtat.

  

Händelserik vecka

I måndags firade vi två kollegor som fyllt jämt. Vi spelade beachvollyboll och hade vansinnigt roligt. Sedan åt vi en god middag.

Jag fick hem en beställning på två kökshandukar….

  
Solen och värmen vågade sig fram i slutet av veckan. I husvagnen njuter vi av den på olika sätt.

Idag ska vi på kalas och sedan ska vi njuta hör hi halland.

Bio

I tisdag träffade vi läkaren och vi kom överens om att öka en av ep-medicinerna. Han höll med om att det kunde vara ep:n som störde honom när han ramlade. Dessutom åt han en låg dos av den ena. Vi ska också göra tester på benskörhet.
Igår fick jag ett ryck och gjorde ett pratschema om aktiviteten vi skulle göra idag. Det märktes att bubben gillade att kunna peka på vad som hade hänt, hände och skulle hända.
Bion gillade han skarpt. Han hann äta upp en hel chokladrulle innan filmen började. För det blev något fel. Det kom bara reklam för Fåret Shaun filmen och sedan kom sf symbolen igen. Till slut gick jag och sade till. Oj, sa de och satte igång filmen Cirkus Imago, en chans på miljonen. Bubben gillade de skarpt. Han skrattade och hoppade i biostolen. Helnöjd. Det var också skönt att ha med assistent. Det var några fler händer och jag kunde gå på toa utan att ta med bubb.

(null)
Inatt sov han i egen säng för första gången sedan skadan. Han somnade fort och sov till 06:30. Duktiga killen! Sedan kom han in till stora sängen. När maken hade åkt så försökte vi(eller jag) ligga och dra mig i sängen. Men bubben var utvilad och på lekhumör. Han tog med sig en kulbana till sängen som jag fick bygga ihop. Sedan lekte han med den tills den rasade ett par gånger. Kul att han var utsövd…. Jag hade vaknat flera gånger och varit förvånad över att han inte hade kommit under natten…. Så jag var ganska trött.

Lite inköp

Idag efter att jag hade städat och tvättat hämtade jag bubben i skolan. Vi åkte till frölunda torg. Där hittade jag roliga leksaker till bubben. En sådan leksak som är i nedre högra hörnet hade jag när jag var liten. Men den lös inte. Men bubbens lyser. Det visste jag inte när jag köpte den. En positiv överaskning.

Jag köpte ett par supersköna skor till mig själv….. Ser ni vilket märke det är?

 

Fixardag

Maken åkte till jobbet imorse. Jag låg kvar och mös i sängen innan jag tog en stavgångsrunda. Skönt och inget knä bråkade. När maken kom hem började han riva ett valv ute så att vi kunde få in cykeln där. Jag gick in och röjde i ena förrådet. Det har varit jobbigt att gå in där innan för det var så rörigt att man behövde klättra och kliva där inne. Nu är det betydligt bättre.

Maken och jag skruvade åt lite skruvar på cykeln och ställde in den så att bubben också får trampa när jag trampar. Vi testade det också maken och jag. Jag fick vara bubb och hänga med när maken trampade. Bra att testa så man vet hur han har det.

Jag tog sedan ett bad och en ansiktsmask med vit choklad. Nu ligger jag ute på baksidan och spelar spel på paddan med en drink (lady killer) bredvid mig.

Bubben är på kortids och idag skulle de bl.a. bada. Så han har det säkert bra.

 

Cykeln

Idag kom cykeln. Bubben blev jätteglad när han såg den när han kom hem. Han satte sig och jag fick gå in och hämta hjälm och väskor. Vi cyklade till torget och tog en snabbfika. Bubben tryckte i sig en dammsugare och ville sedan cykla mer. Vi cyklade hem och cyklade runt lite till. Sedan lekte bubben i trädgården.
När maken kom hem fick han också en cykeltur.

10 år

Igår när vi handlade berättade jag för bubben att han fyller år imorgon( idag). Jag sjöng lite ja må du leva och då blev han jätteglad. Kul att han förstod. Han pekade på sig själv.

Han blev firad i skolan och kunde stolt visa för mig hur gammal han är med fingrarna. Idag när maken kom hem firades bubben av oss.

Han blev jätteglad och har lekt med både kulbanan och sin degbil. Degbilen kan låta och man kan leka med playdolera på olika sätt med den.

20130830-203139.jpg
Och glasstårtan var han nöjd med. Vi satte bara ett ljus. Flera ljus kommer på andra tårtor. Han blåste ut ljuset med näsan.

Till middag åt vi Kerrala curry, ris, raita och naanbröd. Något som bubben älskar.

Marknad och besök

Imorse åkte vi till en stor knallemarknad i närheten. Det var spännande att gå runt och titta på allt. Bubben gick en boll och en glittrig pompom. Maken köpte lite böcker och jag köpte inget. När vi kom tillbaka mös bubben med sin glittriga pompom och såg på Jönssonligan i husvagnen. Husvagnen var sedan ganska glittrig inomhus.

20130725-232503.jpg

På eftermiddagen kom några bekanta med barn på besök med deras husvagn. Vi badade, gick och tog drinkar/cider/öl på puben. Därefter grillade vi och mös. Bubben åt lite och kastade bl.a sin pompom på björken vid vår husvagn.

Kullek

Bubben har inga begränsningar. Han har inga förutfattade meningar. Han leker och testar allt. Så här kan man leka med kulor. Jag blir fortfarande förvånad över hans uppfinningsrikedom. Svärmor undrar ofta vart vi har skohornen. Jag brukar svara att de används…. Här ser hon bl.a. hur….

Den blå grejen fick han från sin mormor och morfar i julklapp. Den heter bilibo och barn brukar inte fundera på hur man använder dem. De använder dem helt enkelt. Bubben rullar saker i den och sitter i den.

 

De beställde den här.