Kategoriarkiv: Träning

Träning

Mera kalas

På söndagen kom mina föräldrar och min bror med familj. Bubben fick mera roliga saker att leka med och vi åt korv med bröd och glasstårta. Bubben försökte också lära min brors dotter som är ca 1 år lite bus. De hade samtal på bubbespråk.

 

Det är lättare att dela upp kalasen. Bubben kan fokusera bättre och dessutom blir det fler kalas.

Jag var på friskis och svettis både på måndag och tisdag morgon. Det kändes duktigt. Jag invigde ett par bluetohthörlurar och lyssnade på Manuel Knight sommar i P1 på måndagen och Lasse Åbergs sommarprogram i morse. Men huuu vad trött jag har varit idag. Kan bero på att jag har ett munnsår på läppen och då har ett virus i kroppen. Eller så är det för mycket som händer just nu.

 

Fixardag

Maken åkte till jobbet imorse. Jag låg kvar och mös i sängen innan jag tog en stavgångsrunda. Skönt och inget knä bråkade. När maken kom hem började han riva ett valv ute så att vi kunde få in cykeln där. Jag gick in och röjde i ena förrådet. Det har varit jobbigt att gå in där innan för det var så rörigt att man behövde klättra och kliva där inne. Nu är det betydligt bättre.

Maken och jag skruvade åt lite skruvar på cykeln och ställde in den så att bubben också får trampa när jag trampar. Vi testade det också maken och jag. Jag fick vara bubb och hänga med när maken trampade. Bra att testa så man vet hur han har det.

Jag tog sedan ett bad och en ansiktsmask med vit choklad. Nu ligger jag ute på baksidan och spelar spel på paddan med en drink (lady killer) bredvid mig.

Bubben är på kortids och idag skulle de bl.a. bada. Så han har det säkert bra.

 

Tränat

Idag kom jag äntligen iväg på träning. Det är en skadad arm och halsfluss*4 har liksom hindrat mig att träna. Jag cyklade på träningscykel i 7 minuter och crosstrainern var jag på i ca 10 min. Men tyvärr kände jag av knät och vågade inte mer. Jag vill ju kunna cykla med bubben imorgon.

Det har varit varmt och härligt ute idag. Älskar detta.

 

Hurtig

Idag började jag jobba tidigt. Fördelen är då att manslutar tidigt. Så jag åkte och tränade. 10 minuter på motionscykel och sedan 15 minuter på crosstrainer därefter körde jag lite träning för måusklerna runt knäna.

Sedan hann jag duscha innan jag hämtade bubben. Men han hade fullt upp att vänta på en klasskompis förälder. Han blev jätteglad när de kom och försökte förklara var deras son var.

Här tog jag ett kort nör jag cyklade….

 

Imorgon får vi gå upp vanlig tid även om bubben och jag är höstlovslediga. Jag ska till tandläkaren…. Så bubben får äta frukost hos sin farmor när jag är där….

 

Störd träning

Imorse åkte jag till Friskis och svettis för att träna. Lite lugnt skulle jag ta eftersom jag inte är helt kry… Seg och lite minisnorig. Och tur att jag skulle ta det lugnt. Jag powerwalkade på springbandet och skulle lyssna på boken Hejja Hejja av Martina Haag. Mycket rolig bok. Men idag hörde jag henne knappt….. Men om jag tryckte på volymknappen på hörlurssladden och höll den hårt intryckt hördes hon. Alltså var sladden trasig. Jag fick motionera och hålla ihop volymgrejen hårt med fingrarna. Jobbigt! Så jag lyssnade bara i 10 minuter och tog sedan crosstrainern intensivt i 10 minuter och kollade på en av TV-apparaterna.

Förövrigt så är det roligt när hon nämner en av mina gamla lärare i boken. En smågalen kontinentlöpare som heter Rune Larsson. Han hade jag som gympalärare på högstadiet. Kallas även LöparLarsson och är numera en föreläsare. Han var en mycket bra lärare som brydde sig om eleverna.

 

Jag hoppas att jag är frisk på torsdag för då planerar jag att träna igen. Och då tänker jag ta med mig hela hörlurar.

 

Mycket gjort

Imorse när bubben hade åkt iväg med taxin gjorde jag ordning mig för att åka och ta cellprov. Inte roligt men bra att göra. Efter provet åkte jag och köpte årskort på Friskis och svettis och tränade. Därefter åkte jag till jobbet och lämnade en grej och handlade sedan lite Kållered och på Freeport i Kungsbacka. Då var klockan 13 och jag hämtade bubben i skolan. Vi åkte till MAXI och handlade innan vi åkte hem och tvättade. Bubben sysselsätter sig bra i tvättstugan…

Chockar

Jag chockade kroppen idag. Jag tog en stavgångstur. Maken joggade. Men jag behövde vila mitt knä och stavgång är skonsammare än att jogga. Men det är skönt att kunna göra sånt tillsammans då bubben är på kortids.

 

Imorgon åker maken och röntgar bubbens vänstra fot igen. Jag antar att de inte hittar något eftersom bubben var mycket rörlig i måndags morse i alla fall.

 

Familjen teknik

Jag började dagen med att jogga. Jag testade en runda här i Kärradal. Det gick bra. Men nästa gång tar jag två varv. Det blir nog mer lagom.

Jag tog kort på några av sladdarna som maken har hängt upp i husvagnen. Och tänk på då att det är några, inte alla.

Idag åkte vi till Varberg och tittade lite på mobiltelefoner. Min har två sprickor på framsidan av skärmen och mitt avtal går snart ut. Jag hade bestämt mig innan. Jag skulle ha en vit iPhone 5. Det blev det och ett Halebopabonnemang. Det blir nog super! Det gick också ganska smärtfritt att föra över mina gamla inställningar och appar, nytt skal och skärmskydd. Jag blev bara liiiite trött på en nyfiken bubb som bankade och slog.

På kvällen kom svägerskan med familj förbi och vi åt på restaurangen på campingen. Supermysigt tyckte bubben. Han blir alltid glad när det kommer främmande.