Kategoriarkiv: Camping

Den känslan

Den känslan jag känner var fjärde fredag då jag skickar Axel med taxin med kortidsväskan är lättnad. Vi vuxna här hemma får en chans att andas och ha en lugn helg. Speciellt nu när vi inte har haft assistans på ca 1 år. Det känns också hemskt att känna lättnad av att inte ha sin son hos sig över helgen. Men samtidigt får han en helg med kompisar och vvuxna runt honom som hittar på roliga saker.

När vi hade haft vår dunderförkylning var Axel förvirrad. Först åkte vi till Danmark med farmor, farfar och kusinerna. Sedan blev alla sjuka och var hemma. Det blev jättevarmt ute och vi var vid husvagnen. Så när han fick åka till skolan ca 2 veckor efter så blev han jätteglad när han såg alla fröknar. Han kramade dem och mig jättelänge. Jag tänkte mycket på det efteråt. Han frågar alltid när han får träffa alla i skolan igen. Jag tror att han var rädd att det hade blivit sommarlov. Han träffar bara kompisar i skolan och på kortids. Och en snart tonåring behöver sina kompisar. Så han behöver dessa avbrott från oss ochh få busa med kompisar.


Annars så har vi inte hittat någon assistent till Axel ännu. Det är tydligen svårt i hela landet med just sådana yrken. Det finns väl kanske andra jobb som är mer lockande och som betalar sig mer.

Avslutningar m.m.

  

I tisdags var det skolavslutning på mitt jobb. Glada barn som fick sitt sommarlov. Men några såg vi på fritids igen dagen efter. Bubben hade skolavslutning på onsdagskvällen. Han tyckte det var konstigt att inte åka hem när han blev hämtad från fritids. Vi åkte och åt sallad och bytte om. Sedan körde jag honom till skolan igen. Knepigt att gå till skolan igen. Men OK när jag förklarade att det skulle bli kalas. Jag fick inte vara med så jag åkte hem. Axels fröknar fick ett slags te. Som formar sig som en blomma efter ett tag.

I torsdags var bubben och jag på Liseberg. Vi testade Flumride och den gilla de bubben. Sån åkte vi två gånger. Han vann också en Twistpåse.

 I fredags hade vi på jobbet en hemlig resa. Det blev Nordiska Akvarellmuseet. Kul att få en guidad tur och sedan få testa på att måla mek äkta akvarell. Vi fick måla ett naturföremål och ett en horisontmålning. De enda färgerna vi hade var gul, blå och röd. Grått var knepigt att göra. Här ser ni bara mitt naturföremål avbildat. 

När jag kom hem åkte vi till husvagnen och grillade och mös. På lördagen mös vi ännu mer och vi åt mat på restaurangen. Jag har också försökt att sätta upp kaninskydd för mina pallkragar… Spännande att se om det funkar.
 

  

Händelserik vecka

I måndags firade vi två kollegor som fyllt jämt. Vi spelade beachvollyboll och hade vansinnigt roligt. Sedan åt vi en god middag.

Jag fick hem en beställning på två kökshandukar….

  
Solen och värmen vågade sig fram i slutet av veckan. I husvagnen njuter vi av den på olika sätt.

Idag ska vi på kalas och sedan ska vi njuta hör hi halland.

Pratkartor

idag satte jag mig och bråkade med programmet inprint…. Men till slut fick jag ihop två pratkartor som vi kan ha i husvagnen. En som handlar om vad som vi brukar äta och en som handlar om vad vi kan göra… Det är lite klurigt att liksom bestämma vad bubben ska kunna prata om. Vi får väl skriva upp vad som mer behövs.

  

Gekås Och annan shopping

I fredags åkte jag till Ullared ich Gekås. Det blev en del köpt. Mycket bra leksaker som bubben och vi behöver för att vi ska kunna sitta lite still vid husvagnen. Jag köpte även lite kläder till både mig och bubben.

Jag brukar försöka åka dit när bubben ska till kortids över helgen. Då kam jag strosa runt där länge och shoppa i lugn och ro.

  
En granne på campingen sålde fina saker som hon hade målat.

  
På lördagskvällen passade vi på att gå till restaurangen på campingen och kollade Eurovision. Ljudet var inte det bästa. Men det var trevligt att kunna sitta där och umgås med grannarna. Restaurangen bjöd på lite gott tilltugg.  Vi hade inte gått dit om bubben hade varit med oss.

Men i slutet gick vi tillbaka till husvagnen och kollade på när Måns vann.

Loppis och besök

I onsdags var bubben på benmineralsmätning. Detta för att vi vill kolla om han har svagt skelett. Det gjordes genom en slags röngen. Det var inte lätt att få bubben ligga still i omgångar. Hela kroppen skulle röntgas. Men det gick över förväntan. Han lade sig i alla fall och de fick bilder om än lite suddiga…☺️

Sedan åkte vi till husvagnen. På fredagen jobbade maken så vi var hemma och grejade och åkte och handlade bubben och jag. Men när maken kom hem åkte vi till husvagnen igen.

På lördagen kom först min bror, fru och lilla kusinen på besök. Det var kul att de tittade förbi. Kl 14 började en bakluckeloppis på campingen och regnet och blåsten höll på som mest. Vi deltog också och fick sålt lite filmer, julgransfot, förtältsmatta och pärlor. Regnet gjorde att shoppinglusten försvann. Men det kommer fler gånger… Vi köpte i alla fall pussel till mig och bubben, en nygjord trasmatta att ha i förtältet och så köpte maken en cykel. Efter loppisen så åt vi på restaurangen på campingen med svärföräldrarna och makens syster med familj. Bubben stormtrivdes och var jättelycklig.

 
Natten mellan lördag och söndag blåste det mycket. Hela vagnen skakade när vinden tog tag i förtältet. Men allt klarade sig.

På söndagen mös vi och gjorde minsta möjliga. Vi såg på lite olika filmer i husvsgnen innan vi åkte hem på eftermiddagen.

Idag har jag varit trött då bubben beslutade sig för att morgonen började 03:34…. På jobbet hände det också irriterande saker som inte hjälpte till att höja mitt humör. Men nu hoppas vi på sömn inatt. För imorgon ska set skrivas omdömen på jobbet.

Hög standard

Första bilden är från 11 maj 2013. Då hqde vi precis bestämt oss att bli helsäsongare och fått den nya platsen. Det byggdes ett trägolv. Förra året bodde vi in oss. 

Nu har vi köpt ett nytt tält och maken och svärfar har byggt mera golv. Jwg kan säga att standarden ökar. 

 
Idag har jag, mina föräldrar och svärmor varit på föreläsningar om Angelmans syndrom.  Alltid kul att få lite input. Bubbens fröknar, kortidspersonal var också där. Kul är det också att träffa andra föräldrar i samma situation.

Vårhändelser

I veckan på jobbet gick vi till skogen med hela spåret (F-3). Många glada barn som fick leka och gå promenader. Alla barnen fick korv med bröd, juice och äpple. De njöt. Regn fick vi på oss när vi skulle gå hem.

  
Idag har jag tagit emot radondosor från grannarna som maken har hand om i bostadsrättsföreningen. De har nu legat i lägenheterna några månader. Det kom också en sändning från DHL med ett laungeset som vi ska ha i förtältet. 

Och jag var lite duktig och sprutade Roundup mellan plattorna för att slippa slita i onödan för att få bort ogräs.

Imorse var bubben och jag hos tandläkaren.  Han var inte villig alls idag. Han ville bara ha klistermärke och gå. Men lite bananlack fick han till slut.

Säsongen har börjat

I torsdags kväll åkte vi äntligen till husvagnen. Trots att vi var sjuka förra helgen fick vi upp förtältet. Så vi kunde sova i husvagnen denna helgen. Bubben blev jätteglad när han såg tältet. Då förstod han att vi skulle sova där. Vi har köpt ett nytt tält med annex.

  
Vi har även hjälpt svägerskan att få upp en markis och så har vi fått besök av mina föräldrar i husvsgnen och svär far har byggt en trappa som passar bubben.

  
Bubben har lekt och myst. Han fick också välja vaxduk till bordet i förtältet. Han var väldigt vestämd att hannskulle ha den röda med vita prickar.

Vi möblerade om i förtältet idag. Vi har köpt en soffgrupp i konstrotting. Den ska vi ställa i annexet.