Kategoriarkiv: Apptips

Apptips: Little puzzles for kids – Under thee Sea

Apptips: Little puzzles for kids – Under the Seamzm.qwlalhfo

Pris: 7 kr

Kategori: Pussel

Svårighetsgrad:
Kan anpassas med olika antal bitar. Men pussla måste man gilla

Beskrivning:

Det är en pusselapp där man kan lägga in egna foton och ljud. Det är mycket roligt att pussla mamma och pappa och att den säger mamma och pappa. Man lägger också in egna uppmuntrande ord när pusslet klarats.
Betyg:Jättekul att kunna göra ordning så att den verkligen passar barnet. Egna bilder och prat.

bubbebubbebubbe bubbebubbeav 5 bubbar

Apptips: Peka och sjung

Apptips: Pela och sjung Pris: 7 krpeka och sjung
22 kr

Kategori:
Interaktiv musikapp Svensk

Svårighetsgrad:
Anpassad för de minsta.

Beskrivning:
En svensktillverkad musikapp med kända barnlåtar. Bilderna ser ut att vara av filttyg och många går att pilla på och då händer det spännande saker.

Betyg:

En mycket enkel och rolig app som passar den verklige nybörjaren.Perfekt för att få barnet att se effekten av att röra skärmen. Den är rolig och lätt att använda och visrna känner man igen. Kul med en äkta svensk app. Betyget är mera en uppmaning till mer… Jag vill ha fler visor och mer effekter som går att pilla på.

bubbebubbebubbe av 5 bubbar… Med förhoppning av mer

Apptips: Hidden Grid

Apptips: Hidden Grid1087-1-hidden-grid

Pris:
22 kr

Kategori:
musik och färgupplevelse

Svårighetsgrad:
Anpassad för de minsta.

Beskrivning:
En enkel app där man rör på den svarta skärmen och då händer något med en gång…. Den låter och lyser fint i färg i olika mönster. Varje gång man startar appen blir det olika ljud och former. Mycket uppskattad app här hemma.

mzl.kkgifrbr.480x480-75 mzl.qoqdnkdu.480x480-75

Betyg:

En mycket enkel och rolig app som passar den verklige nybörjaren.Perfekt för att få barnet att se effekten av att röra skärmen. Den får 4 bubbar för att den kostar 22 kr… Men jag lovar att den är bra.

bubbebubbebubbebubbeav 5 bubbar

Apptips: Pekbok för barn

Apptips: Pekbok för barn 

Pris:
7 kr

Kategori:
Pekbok.

Svårighetsgrad:
Anpassad för de minsta.

Beskrivning:
Detta är en mycket bra pekbok. Fina bilder, bra kvalité samt svenska röster som talar om vad som syns när man trycker. Det är lätt för barnet att bläddra och de lär sig snabbt hur en Ipad fungerar. Sex kategorier bland annat djur, färg och fordon. Dessutom finns det en funktion där fyra olika bilder visas upp och appen frågar vart en av bilderna är (till exempel, var är bananen?).

Betyg:
En mycket bra pekbok, och en alldeles utmärkt första app för ditt barn.
av 5 Bubbar.

Se även här för en liten film när Bubben grejjar med appen.

Apptips: Tozzle – Toddler’s favorite puzzle

Apptips: Tozzle – Toddler’s favorite puzzle

Pris:
15kr (finns även som gratis Lite version)

Kategori:
Pussel (bitar)

Svårighetsgrad:
Ett pusselspel för alla barn, riktigt små som större. Stora anpassningsmöjliheter med bla tips när barnet gör upprepande fel. Man kan även ställa in känslighet så att bitarna fall lättare på plats.

Beskrivning:
Pusselapp anpassad för i första hand Iphone, med fungerar lika bra på Ipad. Massor av olika pussel både till motiv, funktion samt klurighet. Från de enklaste formpussel till lager på lager bygge av tex flygplan. Skojiga ljudeffekter samt animationer. Att bara putta runt bitarna kan vara kul för de små.

Betyg:
En toppenapp, en favorit.
av 5 Bubbar.

Apptips: Pratkort

Det var denna appen som gjorde att vi köpte ipad. Vi såg en fin film om hur den kan användas och vi var sålda. Vi såg stora kommunikationsmöjligheter.

Kostnad:safe_image
219 kr

Läs mer om hur den är på sidan timagine.se.

Kategori:
kommunikation

Svårighetsgrad:
Man kan ställa in bilderna i olika stora storlekar. Ganska lättanvänd

Beskrivning:
Det är ett kommunikationsprogram. Det finns färdiga bilder i programmet med färdigt svenskt tal(fröken ur). Men det är lätt att ta egna kort (ipad2) och infoga det i programmet och sedan spela in egna passande ord. Klicka här så ser du en film hur den kan användas. Ett stort plus är att de har gjort ett lösenord till editeringen av bilder och ljud. Då vår busgrabb hela tiden editerade bort ljud och bilder. Men nu klarar han inte detta. Den är klart prisvärd.

Betyg
En jättebra kommunikationsapp och nu efter att de har gjort så att man måste skriva i ett lösenord innan man editerar blev det en 5 i betyg.

bubbebubbebubbebubbebubbe

Apptips: Spread Signs

Apptips: Spread Signs

Kategori:
Uppslagsverk

Beskrivning:
Spread Signs är ett uppslagsverk från Svenska (även andra språk) till teckenspråk. Det som gör appen unik är att till vart ord finns en tillhörande videosnutt som visar tecknet. Tänk dock på att appen hämtar video från nätet, utan internet blir det inget vidare.

Betyg:
Perfekt liten app att ha framför allt i Iphonen, då denna oftast har mobildata då wifi saknas.
av 5 Bubbar.

Apptips Jigsaw Puzzles

Som utlovat på Ågrenska kommer här vårt första Apptips.

Recension Jigsaw Puzzles

Pris: 15kr

Kategori:
Pussel (bitar)

Svårighetsgrad:
För barn som gillar att pussla. 12, 24, 48 eller 92 bitar.

Beskrivning:
Pussla med klassiska pusselbitar. Man kan välja om om bitarna kan rotera eller inte. Det finns färdiga pussel med fina bilder, men man kan med fördel göra pussel av egna foton. Inställning finnes för hur lätt bitarna skall kopplas ihop.
Man kan spela medföljande musik eller välja egna låtar ur Itunesbibloteket.

Betyg:
Ett enkelt pusselspel som dock kan kräva förälders översyn då det är lätt att klicka bort sig i menyer. Stort plus för möjligheten att skapa egna pussel av foton samt spara dem som favoriter.

av 5 bubbar.