Kategoriarkiv: Tankar om världen

Superbra dokumentär

Jag följer ju serien från ur som heter Liv med autism. I det senaste avsnittet ha dlade det om syskonen och hur de kan påverkas. Elisabeth Renlund berättar och ger många kloka ord. Denna kvinna har jqg lyssnat på och maken har hämtat och kört henne från en flygplats till Anonymous där hon höll ett föredrag om syskonrollen till ett funktionshindrat barn.

Här kan ni se det avsnittet jag pratar om.

Liv med Autism 6

Alla som jobbar med barn borde se detta. Inte bara de som jobbar med autister…. Vi kommer även möta syskonen!

Svar från Kinder….

Vi brukar ju alltid köpa en Kinderkalender till bubben till jul…. Dessa finns i Tyskland. Vi hade inte tänkt åka till Tyskland innan jul i år och inga vi känner heller. Så jag skrev till kinder och frågade. Så här blev svaret:

Hej Malin,

Tack så mycket för ditt intresse för Kinder Mix Adventskalender.
Tyvärr, det finns endast några ställen i Sverige, där det är möjligt att köpa den just nu.
Här nedan några namn:

1. Maximat Svinesund
2. Nordby Stormarknad
3. Tobaksvagnen i Svinesund

Jag hoppas att detta hjälper dig. Under tiden arbetar vi för att förbättra distributionen, så jag hoppas att nästa år kommer du att köpa det i livsmedelsbutiker i närheten dig.


Men vi har faktisk bokat en helg i Tyskland om en månad. Så vi slipper åka till Strömstad för att hitta det vi vill ha. Dessutom blir det lite billig alkohol också och en mysig resa. 

Dyslexi

Jag är ju dyslektiker. Och det har gjort att jag verkligen har kämpat mig genom skolan. Jag pluggade mycket intensivt hela högstadiet och gymnasiet. Jag pluggade i stort sett hela dygnet. Jag åt, sov och pluggade. Även på helger. Enda fritiden jag hade var att jag gick och sköt gevär 1 gång per vecka, där jag även var ledare de senare åren. Jag hade inte tid med kompisar. Sånt tog för mycket tid. Jag ville ha bra betyg och kämpade verkligen för varje betyg jag fick. Den första hjälpen fick jag på högskolan av en dyslexipedagog. Och då fick jag min diagnos en andra gång. Första gången var i 4:an. Jag fick konstiga tips under mellanstadiet….. Det var att sitta och spänna hela kroppen innan jag skulle läsa högt inför klassen. För då skulle det vara avslappnat i kroppen sedan. Eller bara lära mig att stava de engelska orden. Inte uttala dem…. Så stava dem kan jag, men betydelsen, och hur de uttalas kan jag inte. Ingen av dessa tips har hjälpt mig….. Hade jag inte varit så j*a enveten så hade jag inte kommit så långt som jag har kommit. Då hade jag inte kunnat avsluta en högskoleutbildning. Eller ens kommit dit.

 

Anledningen till att jag skriver detta är att en kollega som pluggar till speciallärare har intervjuat mig om min skolgång som dyslektiker. Det väcker en del tankar om hur jag hade det egentligen. Det var ingen som tvingade mig att plugga så mycket. Men jag ville ha bra betyg.

Det kan komma lite felstavningar på bloggen ibland. Men det gör inget. För det är MIN blogg.

 

Ordnar och reda

Idag har jag tvättat och städat. Så sköt att få lite ordning. Bubben har varit i skolan och haft skoj. När han kom hem med taxin satt han och skrattade i framsätet. Det kan jag förstå. För taxichaufförerna(som nästan är olika varje gång) kör via gps och den visar att man måste köra runt och på cykelvägar för att komma till oss. Det tycker säkert bubben var jättetokigt.

Denna bild såg jag på fb igår och jag håller fullständigt med. Religion skulle vara barnförbjudet, eftersom de inte kan välja själva.

Ikväll blir det tacos här hemma. Gott och dessutom var lämpliga tacosgrönsaker billiga denne veckan.

 

jahapp

MP_44_Sportfiskare_s

Synd att vi missade detta….. hmmmph Irriterad. Om man ska ha lättklädda kvinnor kunde man väl haft en hunk med bara fluga på överkroppen…. Helt säkert ska jag inte handla fiskesaker i denna butik.

Citat från Mölndals-posten klipper jag in här eftersom din tidningen inte funkar på appleprodukter:

När sportfiskebutiken Tajtlajn i Kållered firar sitt tvåårsjubileum i helgen har man anlitat två kvinnor som lättklädda ska servera besökarna. Reklamkampanjen på Facebook inför evenemanget har fått många att reagera kritiskt, men ägaren Christian Mattsson försvarar marknadsföringen.
– Vårt jubileum ska vara ett kul evenemang och tjejerna är snygga och har stora tuttar. Orakade gubbar vill ingen titta på, säger han till Mölndals-Posten.
Läs mer i onsdagens tidning
.”’

Ja…. ni förstår varför jag inte kunde låta bli att blogga om detta…. Det känns som om denna man behöver tänka över att det faktiskt finns tjejer som gillar att fiska och de är inte lesbiska allihopa.

Utredning pågår

Under tiden bubben var på kortids ringde tydligen FK dit och frågade dem hur han var…. igen…. De sa även denna gång att hans sömn inte är så tillfredställande. Att de har nattvaken personal där och de orkar självklart med mer än vi föräldrar som försöker leva ett vanligt arbetande liv samtidigt som vi jobbar på nätterna.

Det är ju förståeligt att de undersöker ordentligt. Men detta har ju hållit på sedan maj ungefär…. Att man hela tiden måste överklaga och de måste arbeta med samma “fall” flera gånger måste väl vara slöseri med resurser….

I helgen när jag var vid affären här i byn såg jag att en gammal affär som har funnits där lääänge ska lägga ner…. De hade 50 % på allt. Borde kanske gå in där och köpa bl.a. pussel och badbollar som är saker som är förbrukningsmaterial här hemma. Denna affär Hilco, hade mycket olika saker. Allt från leksaker till garn.

IMAG0520