Kategoriarkiv: Ipad

Habmöte och annat

I förmiddags var jag på möte på hab. Vi prqtade om vad bubben kan och vad vi vill utveckla. I kommunikation använder han ju mycket olika sätt, tecken, kroppspråk, bilder, saker, ljud, saker och ord. Detta ska vi fortsätta med. Det är bra att han utvecklar allt. Dessutom ska vi försöka använda iPaden för kommunikation mer. Vi har testat på min padda ett program på paddan som heter Grid Player. Vi ska få in det på bubbens paddor också. De är nu lite luriga och slitna… Men vi kan testa lite på dem också. Tycker vi att det funkar kan vi få ett program till PCn där vi kan utveckla iPadprogrammet så att det funkar på bubben ännu bättre.

Jag lämnade även in tre av hans 5 knäskydd för reparation. Nya sådana görs inte. Så de får laga de som inte fungerar längre….

De skulle även kontakta arbetsterapeuten som ska komma hem och kolla vad vi behöver för bostadsanpassning. Vi har ju satt upp egna grindar och haspar än så länge. Men dessa börjar bli slitna. Så nu vill vi ha lite hjälp.

Efter mötet åkte jag till systemet och handlade lite och sedan till MAXI. Därefter hämtade jag en glad kille i skolan som hade busat när de bytte blöja. Han hade tagit tvål och lagt det i håret. Så skrattandes hade två fröknar sköljt hans hår i handfatet….. Busig kille.

Hemma sedan ville han ligga och mysa i sängen. Så det gjorde vi. För ute var det regnigt. Ikväll vad det suddigt ute….

 

 

Glad kille

 

Bubben kom hem idag med taxin. Han var glad och visade en fin teckning han hade gjort. Han tog inte av sig förrän han satt i soffan med paddan. Då åkte skorna av. Jackan fick jag ta av. Jag sov länge efter att bubben åkt till skolan idag. Mycket längre än vanligt. Det är mycket på jobbet nu som tar energi. Nu redan klockan 21:30 på fredag kväll ligger jag i sängen och är trött. Och då har jag som vanligt jobbat mån-ons….

Bubben beställde godis genom att klappa händerna. Han fick choklad och sebare på kvällen visade han genom att öppna skåpsluckorna att han ville ha popcorn. Han åt dem utan att kasta omkring dem. ;)

Ikväll åt vi ört- och vitlökskryddad fläskytterfilé, broccoli, coleslaw, sås gjord på stekskyn och pasta(bubben). Gott och mättande.

 

Händelserik lördag

I förmiddags åkte vi till farmor och fikade. Bubben fikade chokladboll och vi sallad. Han tjatade om denna utlovade fika när han vaknade så han kom ihåg detta sedan vi talade om detta igår. Sedan åkte vi till IKEA och köpte stolar, fotoramshyllor, stekpanna och lite annat. Bubben var noga med att han hade måttband i händerna när han gick på IKEA. Efter detta hämtade vi ett bord hos svärföräldrarna. Då hade vi tänkt att åka hem. Men eftersom lillkusinen var där ville inte bubben det. Vi tog kaffe för att han skulle hinna leka lite till. Men när vi sa att vi skulle åka hem protesterade han genom att slänga sin jacka bland skorna och vinka åt oss. Ha tyckte att vi kunde åka utan honom…. Sötis. Men mot sparkande och gnällande protester satte vi på honom jacka och skor och åkte hem. Han var tjurig lääänge i bilen och blev lite lugnare när vi lockade med IKEA-bygge, lördagsgodis och framförallt BAD.

 

Så när vi kom hem var dt först lite mumsmums, sedan bad och sedan hjälpa pappa bygga stolar. Däremellan lite film och Ipad….. Sedan åt vi fjärilskotletter, sallad eller couscous. Och nu är det dax med lite sömn igen.

Igår när bubben kom hem tjatade han mycket. Han ville se något speciellt på TV:n. Vad tror ni att han ville se när han stoppade upp denna i mitt ansikte hela tiden….?

 

Så jag satte på SOS sommar på TV:n.

Soffdag

Ja, idag har det varit lugnare. Jag har en whiskyröst och känner mig fortfarande förkyld i kroppen och ett munnsår är på G….. Ingen kul början på semestern. Bubben har velat sitta i soffan ovh se på film hela dagen. Jag fick till och med tjata med honom till affären för att köpa godis…. Beror detta på en infektion eller på att vi har ändrat lite på EP-medicinen….? Men lugnare har vi haft det i alla fall. Och på sin ipad har han tittat på mycket julfilmer??? Ja, det är ju bara ett halvår kvar.

Ikväll åt vi en laxlåda och sallad. God och mättande. Den innehöll rökt lax, frysta grönsaker, ägg, grädde och ost. Lätt att göra och det gillar jag.

 

Bestämd herre

Idag när bubben kom hem skulle vi åka och handla. Det tyckte inte bubben… Han ville in och leka med sina grejer. Men när jag sa att vi skulle fika och panta burkar gick det bättre. Men i baksätet i bilen skulle han inte sitta…. Jag lockade, lekte och förklarade och försökte tvinga in honom. Men en snart 9 åring är ganska stark. Så jag fick ge upp. Han fick sitta fram…. Suck. Men han skötte sig ganska bra. Inga sparkar på mig eller instrumentpanelen.

I affären ville han ha egna påsar att lägga de köpta sakerna i. Jättekoncentrerad var han.

När vi sedan kom hem släppte han inte sin ipad. Han såg på youtube och det var blandad kompott. Det var olika teatrar, pippi, Emil och självklart lite tomtar.

 

 

Datasupport

Idag åkte jag en liten shoppingrunda. Jag handlade inte så mycket. Men det var skönt att kunna titta på sängkläder utan att springa därifrån. När jag kom hem vid 12 så var jag helt slut och somnade på soffan efter lite lunch. Jag kollade in den nya campiabutiken och längtade till sommaren.

Sedan kom maken hem och han försökte leka med sin padda samtidigt somnat behövde lite vägledning med min och hans mamma behövde hjälp med sin iPhone. Så där sitter han med två paddor i knät och in iPhone vid örat. Min lilla datanörd ;).

 

Imorgon ska husvagnen hämtas och sällskapsspel spelas. Ikväll blir det kyckling i lergryta, potatis och bearneasesås. Jag tar inget vin idag då min mage inte känner för det ännu.

Paketet kom fort….

I helgen hittade ju vi en sida som sådle Big grips. Idag kom paketet. Bubben tyckte det var jättespännande att öppna.

IMG_1076

Det var ganska lätt att sätta på skyddet och det är stort och ganska mjukt. Men han har testat att bita i det och det lossnade ingen bit.

IMG_1079

Han inspekterade själv hur ha skulle höja och sänka volymen och hur baksidan såg ut.

IMG_1081

Sedan var det bara att börja använda den. Nu behöver vi inte vara på spänn när han springer om kring med den… och kanske skulle den klara ett fall från trappan om den ramlar rätt…. Men det ska vi inte testa om vi inte behöver Blinkar

IMG_1082

Annars verkar bubben må bra idag… Men det är svårt att bestämma om han ska till skolan imorgon eller inte. Vi skulle behöva städa och greja här hemma och det är lättare utan han hemma. Och samtidigt så kanske det är lika bra att hålla honom hemma när det är fredag. Hmmm Vi får fundera lite till. Just nu äter han världens lyxmat(enligt honom) ravioli med god aptit.