Kategoriarkiv: Geocaching

Geocaching med bara oss

Idag har solen skinit. Jätteskönt. Efter en lugn morgon tog jag och maken en promenad på stranden. Målet var att ta en geocache… Vi vadade i vattnet och kom till en halvö…, där var det antingen enebuskar eller träsk. Så vi gick tillbaka… Fyllde på med lite lunch och tog bilen…. Vi tog 3 av 5 cacher. De två vi inte hittade hade andra före oss inte heller hittat. Så de kanske inte fanns där längre.

Det är lättare att göra geocaching utan bubb. För han vill ha fika om det ska promeneras. Och att klättra och vara på konstiga ställen gör att man blir ganska nervös om han är med.

Sista bilden med båtarna är från Espeviks båthamn där min farfar hade båt när jag var liten.

 

Botaniska trädgården i GBG

Igår åkte vi med farmor och farfar och svägerskan med familj till botaniska trädgården i GBG. Vi fikade, promenerade och lekte. Den delen som kallas den japanska trädgården är mysig. Det finns vattenfall och en grotta. När vi gick därifrån spontangeocachade vi. Den hittades ganska lätt. Vi lämnade en Nicke Nyfiken tatuering och tog en plasthäst. Plasthästen gav bubben en flygtur ner i en damm lite senare…. Vi lekte lite på en lekplats och klättrade på träsaker.

När vi var vid utgången såg vi en andmamma med sina små dunbollar som simmade omkring i en damm. Mamman kunde komma upp men barnen kunde inte det… De försökte… Någon hade lagt en pinne så att de kunde klättra upp. Men den var för liten… Så maken hämtade mer pinnar och vi lade på mer pinnar där… Vi såg inte hur det gick. Men vi får hoppas att de fick hjälp att komma upp.

 

Idag har vi städat hela huset. Skönt att få det gjort. Det har liksom inte funnits tid på flera veckor. Vi har varit borta på helgerna och bubben har varit hemma på torsdagar och fredagar… Och att städa och vara assistent samtidigt är i stort sätt möjligt. Någon måste ju vara med bubben hela tiden. För annars kan vad som helst hända. Och då kan man liksom inte städa om man är den enda vuxna hemma.

 

Lugn nationaldag

Vi somnade helt slutkörda hela familjen i husvagnen. Vi glömde till och med att stänga av musiken, så den tystnade när telefonens batteri tog slut. Bubben kom till oss på tidiga morgonen och mös i sängen med paddan och att hälla ut alla pusselbitar över hela sängen. Vi mös där ganska länge.

När vi hade fått i oss frukost och gjort i ordning oss åkte vi och geocachade på Getterön. Vi hittade den första jättesnabbt. Men den andra hittade vi inte. Och det hade inte andra före oss gjort heller.

Hittad!

Inte hittad men mysigt ändå


Därefter åkte vi tillbaka till husvagnen och åt, packade och åkte hem. Maken var duktig och klippte gräset hemma och vi lyfte tillbaka grindarna som målarna hade tagit bort. Känns skönt att de är upp igen. För jag gillar inte tanken på att bubben kan springa ut på parkeringen…

Ikväll ska vi äta lax och ostgratinerad broccoli. Imorgon blir det jobb och skola för maken och bubben. Jag ska tvätta, städa, packa, ringa och handla. Så jag är inte sysslolös jag heller

Espevik

Där hade min farmor och farfar en sommarstuga när jag var liten. Det var den sista stugan innan campingen. Så här ser den ut nu:

När farmor och farfar bodde där fanns inget garage och ingen friggebod. Rosenbuske runt trädgården var vildvuxen. Huset var gult. Nu hade det klippts och byggts. Stranden kände jag igen och vi gick runt och kollade på alla villavagnar.

Vi tognäven en geocache. Vi letade ett tag men vi hittade den pyttelilla lådan på det första stället jag kollade på.

 

Solen sken bra i eftermiddag och man kunde vara i T- shirt. Men inatt blåste det så maken fick gå ut och sätta en skumgummiboll på elkontakten som slog mot husvagnen. Men bubben sov till 08 och mös sedan med pussel, film och paddan tills vi gick upp. :)

Ja… vi geocachade….

Idag har vi tagit det lugnt. Först så åkte vi till Karlssons i Veddige. Där fanns det massor, men inte en sopskyffel som vi behövde. Sedan åkte vi tillbaka och mös lite. Vi pusslade Lisebergspusslet och vi alla tre fick tänka till. Bubben bankade i bitarna lite här och var. Men vi fick leda honom rätt.

IMG_1639

Sedan kom vi på att det kanske fanns någon geocache i närheten. Vi kollade in våra telefoner och ställde in dem. Vi beslöt att leta efter en som var i närheten.

Vi gick över en äng och upp i skogen till en fotbollsplan. Vi letade och letade och inga ledtrådar fanns… Men tji fick vi. Ingen skatt hittades. Bubben tyckte det var irriterande att gå i skogen då han snubblade hela tiden…. Han ville till husvagnen och fika. Om han hade kunnat prata hade vi nog hört många svordomar från hans mun. För han lät rätt arg.

IMG_1640

Fin utsikt över campingen var det i alla fall.

IMG_1647

Geocachat

Idag kom vi iväg på årets första geocachingstur. Vi styrde kosan inåt landet och kom till Stättareds 4H-gård. Vi hade tänkt ta en cache längre in med tog en som var nära djuren. För dessa ville bubben visa oss. Han har varit där med kortids några gånger och viste vart han skulle. Vi tittade lite på djuren och gick sedan några meter in i skogen och hittade gömman. I lådan fanns några leksaksdjur och annat grejs. Vi bytte inget utan loggade bara och gick sedan och fikade. Det var viktigast tyckte bubben.

IMAG0991IMAG0992

Den lilla gömman…… låg där grisarna bodde förr stod det som tips. Jag brände mig lite på nässlor när jag gick dit och därifrån. Men det var det värt.

IMAG0993IMAG0994

Nu ikväll har vi grillat med svägerskan, hennes sambo och lillkusinen. Bubben tycker verkligen om lillkusinen och vill visa henne allt han kan. På gott och ont. Han lär nog henne en del bus.