Kategoriarkiv: jobb

Klippning och inlägg

Denna veckan har jag jobbat, klippt mig och färgat håret. Jag har även fått och tränat ett knäprogram för att träna upp mina ostadiga knän.


Imorgon ska vi på genrepet på Mello. Om vi alla är friska.

Vi har även gjutit Axels fötter för nya inlägg…. de blev för små i somras. Har inte orkat ta tag i det förrän nu.

Intensiva dagar…..

Igår natt hade Axel det jobbigt att sova. Han var vaken mellan ca 02-04. Sedan kom nr två i blöjan och sedan somade han gott. När han skulle gå upp vid 07 var han mycket trött. När jag hade gett honom medicin och krånglat på honom kläderna lade han sig på golvet och försökte sova. Så vi höll honom hemmma. Han sov sedan till 10. Så han var trött. Vi visste ju inte om han var sjuk. Jag fick i alla fall åka iväg till sjukgymnast för att diskutera övningar för mina överrörliga knän.

Därefter åkte jag och handlade och åkte hem. Vi fick ställa in mötet med Axels sjukgymnast mm för utprovning av inlägg till skor. När jag kom hem ringde de från assistansbolaget och sa att jag hade gjort lite fel i schemaprogrammet. Så jag fick sitta och krångla med det. Tur att maken var hemma och tog hand om Axel. Han fick även lugna mig och försöka bena upp problemen. Jag kom sedan fram till att jag hade mer frågor så de har jag ringt och fått svar på idag.

Idag åkte jag till allergiläkare för att diskutera mina reaktioner på olika saker. Jag har ju kraftig reaktion på kräftor. Men anser att jag reagerar när jag äter Fetaost och vissa nötter(blir magsjuk), Färsk annanas(for ont i munnen). Fick göra pricktest men det visade inget eftersom jag äter antideprisiva. Så jag fick lämna 7 olika rör blod. Dessutom fick jag göra ett slags utandningsprov. Det såg knepigt ut. Jag fick ta en luftrörsvidgande medicin och göra samma efter en kvart. Det blev tydligen bättre. Så nu ska jag göra ett PEF-test i två veckor. Utan och med medicin, morgon och kväll…..

Det tog lite tid att komma in till Kungsbacka idag eftersom ekoduktbygget hade blivit tokigt…..


Hemma har jag fortsatt att greja med schemaprogrammet, tvättat och städat hos fåglarna. Imorgon har Axel studiedag. Så då är han hemma med mig till kl. 17. Fär då kör jag honom till kortids.

Sista onsdagen

Jag har nu i över ett år jobbat bara måndagar på mitt jobb pga att jag blev slutkörd av både jobb i skola och jobb hemma med min son. På måndag börjar jag återigen jobba 3 dagar/vecka. Det är med blandade känslor. Jag hade hoppats på att vi hade fått mer avlastning med antingen en assistent eller mer kortids. Men assistent har cqrit väldigt svårt att hitta och mer kortids fick vi inte…. 5 dygn/4-veckorsperiod ska räcka för att täcka Axels behov. Jahapp. Vi planerade om vårt liv. Maken ska försöka gå ner lite i tid på sitt jobb och vi ska återigen söka en assistent. Samtidigt ska det bli roligt att vara mer delaktig i jobbet. Bara jag orkar…..

Så idag när Axel har varit på fritids och busat runt har jag städat och handlat och åkt runt och pokemonat. För det har jagfastnat  för. Jag är en pokemonnörd. Just nu har jag riktat in mig på eventet som pågår just nu och samlar på dessa som brukar vara ovanliga(men som nu är vanligare). Så att jag kan evolva dem sedan.


När jag började vara hemma i november 2015 trodde jag att jag skulle orka få ordning på hemmet….. men första månaderna sov jag. Sedan blev det sommar. Nu har både jag och maken börjat ta tag i både motion och matintag. Hemmet ser ut som det gjorde innan…. vi orkar inte hålla ordning när vi hela tiden måste parera livet med en mycket aktiv, busig 13-åring.

Klantigt

I måndags var det jättevarmt fram till ca 15:30. Då brakade himlen lös. Det blixtrade, dundrade, regnade och haglade. Jag fick sitta kvar i bilen när jag skulle hämta Axel. Haglen var ganska stora.

I onsdags var Axel och jag och träffade experter från Lund, och Axels vanliga sjukgymnast och läkare. Roliga leksaker från komikapp fanns i väntrummet. Axel var lite undrande eftersom vi var på hab i Varberg. Men när han såg sin läkare fick han en spontankram sedan tittade de snabbt på skoliosen och bedömde att det inte var någon fara ännu.

Jag åkte och lämnade honom i skolan och sedan åkte jag hem och städade hos pippisarna. De fick en ny slqgs godispimme med ägg på. Först stod alla fyra och stirrade på det stora gula farliga. Sedan slogs de om att äta på den.

På eftermiddagen åkte jag till jobbet för APT. Det var en social APT. Vi spelade äventyrsgolf på Stensjö Center. Jag lyckades felbedöma när jag skulle kliva ner från en bana och kände att knät vek sig. Då slängde jag mig i gruset istället. Skrapade upp mina händer. Men knät tror jag klarade sig ganska OK. Jag har ont och det ör inte stabilt. Jag har dåliga knän. Det andra knät har jag opererat efter att främre korsbandet slets av vid studentlekar. Så idag har jag försökt att inte belasta det. Men ondast gjorde det när jag vände på mig utan att tänka efter i sängen.


På jobbet har treorna avslutqt sitt filmprojekt som de har haft i bilden.

Och jag har fått en spännande låda från testagram. Allt kändes användbart förutom avsminkningsservetter…. Jag sminkar mig väldigt sällan.

Rocka sockorna

Idag har vi rockat sockorna. I skolan fick barnen på bilden måla två olika strumpor och limma upp dem på ett stort papper. Fina fantasifulla strumpor.

För bubben har det gått bra i skolan. Han har kommit på att det är kul att slåss med sitt gips. Så det har de fått jobba med idag. Dessutom har de fått förstärka bandaget runt gipset med silvertejp. För det pillas bort.

Jag köpte nytt självhäftande bandage(finns på djuravdelningen på apoteket). Så vi har förstärkt och använt silvertejp vi med.

  

Dagarna rullar på

Ett nyår har firats och Axel tyckte det var mycket trevligt att ha ett kalas till. Han älskar när man samlas och äter tillsammans. Fyrverkerierna var också spännande. På kvällen den 1/1 åkte lämnade vi honom på kortids och manken och jag såg på Starwarsfilmen. Den var bra. Efteråt köpte vi pizza och pt den hemma.

På lördagen och söndagen städade vi och organiserade vi hemma. Skönt att göra det typ vart tredje år eller liknande… I alla fall sortera papper…. Det är vi inte bra på….

I måndags var det dqgs för jobb. Jag hann förbereda några av de första bildlektionerna som jag ska ha i början av terminen. Det kunde göras när barnen lekte själva och man kunde  sitta still och lyssna och titta till deras lek.

  
Ikväll blev det spontan tacokväll här med svägerskan med familj. Det gillades av Axel.

Floathing

Igår testade jag på floating. Man gick in i en låda med saltat vatten och lade sig där på rygg och flöt. Först var det 10 minuter lugn musik med val eller delfinljud. Sedan var det tyst i 30 minuter. Sedan var den 5 minuter musik igen så att man kinde vakna till. Det var en lugn upplevelse. På eftermiddagen kände jag att jag hade salt i örat. Så det fick jag tvätta bort.

Sedan åkte jag till kungsmässan och köpte en svart julblus.

  
 Hemma satt jag och pysslade ordning julkort innan jag fixade ordning mig för julbord med jobbet. Kul att träffa kollegorna på ett mer avslappnat sätt.

Idag har bubben och jag varit på hab för att kolla hans gångstil och fötter. Vi gör det varje år för att se om något förvärras eller om det finns något stöd att ge. Vi ska träffa team oled i början av nästa år för att se om han vehöver inlägg eller specialskor. 

Axel och jag åkte till mitt jobb och lämnade in kvitton för friskvård och vi träffade några kollegor och några av ”mina” barn.

Dumma mamma

Axel uppskattade verkligen att få lussa. När jag igår sa att det inte skulle lussas i skolan imorgon blev han arg och slog mig. Självklart är detta mitt fel :).

Han har använt vårt pynt för att kunna diskutera detta med lucia lite då och då.

  
Idag är han på kortids. Taxin krånglade i morse och hade fått för sig att han bara skulle åka på fredag…. Suck. Några samtal senare hoppas jag att detta är ordnat.

Imorgon ska jag på julbord med jobbet.

Bild och advent i blåst

På skolan firade vi advent i blåsten med tipsprommenad och lek. Rentorn och några andra kom med fyrhjuling utklädda till tomtar. Den hade med sig lussekatter, pepparkakor och julmust.vår klass gick in och fikade. Gorm blåste ju för fullt ute.

Resten av dagen fick treorna på skolan lite undervisning om Picasso, och fick prova att rita som han. D fick en ganska enkel mall. De som verkligen försökte fick väldigt tuffa picassotolkningar.

  
Axel fortsatte sitt pysslande när han kom hem. Han är verkligen fokuserad.

Avslutningar m.m.

  

I tisdags var det skolavslutning på mitt jobb. Glada barn som fick sitt sommarlov. Men några såg vi på fritids igen dagen efter. Bubben hade skolavslutning på onsdagskvällen. Han tyckte det var konstigt att inte åka hem när han blev hämtad från fritids. Vi åkte och åt sallad och bytte om. Sedan körde jag honom till skolan igen. Knepigt att gå till skolan igen. Men OK när jag förklarade att det skulle bli kalas. Jag fick inte vara med så jag åkte hem. Axels fröknar fick ett slags te. Som formar sig som en blomma efter ett tag.

I torsdags var bubben och jag på Liseberg. Vi testade Flumride och den gilla de bubben. Sån åkte vi två gånger. Han vann också en Twistpåse.

 I fredags hade vi på jobbet en hemlig resa. Det blev Nordiska Akvarellmuseet. Kul att få en guidad tur och sedan få testa på att måla mek äkta akvarell. Vi fick måla ett naturföremål och ett en horisontmålning. De enda färgerna vi hade var gul, blå och röd. Grått var knepigt att göra. Här ser ni bara mitt naturföremål avbildat. 

När jag kom hem åkte vi till husvagnen och grillade och mös. På lördagen mös vi ännu mer och vi åt mat på restaurangen. Jag har också försökt att sätta upp kaninskydd för mina pallkragar… Spännande att se om det funkar.