Kategoriarkiv: Kul

Genrep och Aranäs

Igår åkte vi på genrep på Scansinavium i Göteborg. Jag hämtade Axel i skolan. Där gav jag honom ett schema. Han visade sina klasskompisar stolt att han skulle på Mello.

(Förra veckan nämnde vi detta i förbifarten. Han fattade direkt och pekade på sig själv. Han har alltid ignorerat Mello på TV.  Men tydligen visste han vad det var och innebar skoj. Sedan dess har han frågat om detta.)

Vi åkte och hämtade pappa efter jobbet och åkte till Focushuset och parkerade. På Ica Focus åt vi plocksallad. Det är Axels favvomat. Sedan satt vi där en stund och tog det lugnt. Men kl. 17:15 öppnades Scandinavium då gick vi in. Vi fick massa sponsorsaker och Axel och vi hittade våra platser. Han fick även ett nyckelband med ledlampor. När vi hittat våra plater flyttade sig inte Axel. Lite öronproppsförsäljare skarmade Axel och så tittade han på allt som hände. Med kameror, diskjokey mm. Showen var spännande och Axel kastade godis/chpis både på de framför som bakom oss…. somtur är inga arga miner.


Idag var vi och tränade handboll. Axel älskar att åka dit på lördagar och se alla kompisar.

Intensiv dag

Först körde jag maken till jobbet. För det kändes onödigt att ha två bilar ikväll. Hemma lade jag in familjens vårdkontakter under januari och februari i den elektroniska kalendern. Därefter lade jag lite assistentschema. Därefter var det dags att hämta Axel i skolan för ett besök på hab. Där fick vi träffa en ny arbetsterapeut och hans sjukgymnast. Jag ville ha lite schema i ”rätt” färger och i två olika storlekar. Jag ville också ha en timstock som går upp till 60 min. Det fick jag.

Sjukgymnasten kollade hans gång och rörlighet i fötter. Axel kommer få inlägg och hon filmade även hans gång. Det görs varje år för att se om den förändras.

Sedan fikade vi på cafét på sjukhuset.


Sedan handlade vi lite på Rusta och kikade lite i en leksaksaffär innan vi äntligen kunde hämta maken på jobbet. Axel ville verkligen åka och se på Disney on ice. Så vi åkte och parkerade i fokushuset och åt sallad där. Sedan gick vi till Scandnavium och köpte en Buzz(som är Axels favourite). Axel är jätteduktig på att vänta på att föreställningar ska börja. Vi satt när i ca 45 minuter. Inga problem. Platserna var närmare än vad jag trodde. Tyvärr var Buzz med bara i inledningen och avslutningen. Men hela Frosthistorien var däremellan. Nöjd och trött kille efteråt.

Denna skickar jag med i Axels skolpadda imorgon


Imorgon ska jag göra cellprov. Nödvändigt men tråkigt.

Klantigt

I måndags var det jättevarmt fram till ca 15:30. Då brakade himlen lös. Det blixtrade, dundrade, regnade och haglade. Jag fick sitta kvar i bilen när jag skulle hämta Axel. Haglen var ganska stora.

I onsdags var Axel och jag och träffade experter från Lund, och Axels vanliga sjukgymnast och läkare. Roliga leksaker från komikapp fanns i väntrummet. Axel var lite undrande eftersom vi var på hab i Varberg. Men när han såg sin läkare fick han en spontankram sedan tittade de snabbt på skoliosen och bedömde att det inte var någon fara ännu.

Jag åkte och lämnade honom i skolan och sedan åkte jag hem och städade hos pippisarna. De fick en ny slqgs godispimme med ägg på. Först stod alla fyra och stirrade på det stora gula farliga. Sedan slogs de om att äta på den.

På eftermiddagen åkte jag till jobbet för APT. Det var en social APT. Vi spelade äventyrsgolf på Stensjö Center. Jag lyckades felbedöma när jag skulle kliva ner från en bana och kände att knät vek sig. Då slängde jag mig i gruset istället. Skrapade upp mina händer. Men knät tror jag klarade sig ganska OK. Jag har ont och det ör inte stabilt. Jag har dåliga knän. Det andra knät har jag opererat efter att främre korsbandet slets av vid studentlekar. Så idag har jag försökt att inte belasta det. Men ondast gjorde det när jag vände på mig utan att tänka efter i sängen.


På jobbet har treorna avslutqt sitt filmprojekt som de har haft i bilden.

Och jag har fått en spännande låda från testagram. Allt kändes användbart förutom avsminkningsservetter…. Jag sminkar mig väldigt sällan.

Efterlängtad utlandsresa

I förra veckan kom torsdagen då vi skulle åka till Danmark med makens föräldrar och syster med familj. Axel hostade lite på onsdagen. Men vi åkte ändå. Natten mellan torsdag och fredag kom febern. Men han gav inte upp. Med alvedon och ipren höll vi honom i lagom nivå. Alla roligheter fick han göra i sin takt. Bäst tycker han ju är att vi umgås allihopa. Så trots dunderförkylning gick allt bra. Men jag var hemma i måndags för då blev jag sjuk. Och Axel har vqrit hemma måndag-onsdag denna vecka.

Men här kommer lite bilder:


Det är ett superställe. Vi hade i princip poolen, gympasalen och bollhavet för oss själva.

Det är det bästa Darrmark som kusinen sa.

Ny bil

Vi började känna att vår volvo hade gjort sitt i vår familj. Så nu har vi under en tid tittat på olika bilar och funderat över våra behov. Vi fastnade för en Opel Astra -14. Vi haft oplar innan och varit nöjda. Och vi har en bil till som kan flytta på vår husvagn om det skulle krävas. Så denna funkar perfekt för oss. Vi bytte in volvon och fick lägga lite emellan.

  

Vi har ockaå funderqt en del på våra undulater. De är jättefega och har inte vågat sitta på alla pinnar och testa leksakerna. Så idag åkte vi till Varberg och köpte två undulater till. En flock blir alltid modigare. De hade bott hos några där de hade blivit allergiska. En hane och hona. Den ljusblå honan var ett yrväder. Hon har testat allt i buren förrutom badet. Hon far omkring och grejar. Så nu ikväll var alla fyra fåglar jättetrötta.

Axel var med ovh köpte bil. Han och jag satt och lekte i lekhörnan medean maken gjorde affären. På eftermiddagen var vi ute på baksidan och lekte med bollar och bubblor.

Idag har det snöat. Men Axel gillar mest att titta på snön innefrån. Han kanske tänker på att han ramlade och bröt armen när det var snöigt förra året. För helst ville han hålla mig i handen när vi gick till tvättstugan idag.

  
Men väl därinne grejade han med svabben och hade fullt upp.

Med posten idag kom ett mobilskal till mig. Alltid kul med postpaket.

Igår bokade jag en hotellnatt för mig och maken nästa helg. Då ska vi se på Stefan Andersson – Made in China i Göteborg.

Kylslagen promenad 

I dag åkte vi till Stättareds 4H gård. Där annordnades en vandring i skogen där vi fick träffa på tomtar, troll och häxor. De bjöd på gröna godisgrodor, grön saft, glögg, pepparkakor, varma köttbullar och skumsvampar. Kallt var det men välordnat. Axel var nöjd för kusinerna var med påpromenaden. Annars hade han gnällt runt hela rundan.

Det fanns även en fiskedamm som han fick godis i.

  När vi kom hem låg vi och tittade på film innan vi åt kycklingsallad till middag. 

Mellandagar

Vi har försökt att ta det lugnt nu i mellandagarna. Vi har varit på teater på Liseberg. Där visades Vi på Saltkråkan. Axel och vi uppskattade teatern mycket. Tyvärr lyckades jag få min första parkeringsbot under tiden. Sppen man kan parkera med trodde jag var på gatan nedanför och parkerade. Men jag var i focushuset…. Surt att få böter när jag trodde att jag betalade parkering. Jag får inte glömma att dubbelkolla så att appen och jag är överens om var vi är nästa gång jag parkerar i Göteborg.

  
Vi har också hälsat på husvagnen ovh Axel har lekt med sina leksaker. Vi har försökt att städa men det är mycket svårt när Axel är hemma och gör tvärtom.

Idag åkte jag och Axel till Kungsbacka och handlade så att maken fick städat. Axel och jag köpte en fyrverkeritårta och sedan var på på Maxi och handlade med resten av Kungsbacka. Det var så mycket folk att man fick leta parkering. Puh, det var en pers.

Händelserik dag

Igår åkte Axel iväg med taxin till skolan väldigt förväntansfull. Ända sedan i början av november när de hade satt upp luciabilden i skolsn har han längtat. Han har frågat oss och de i skolan varje dag om det är dags snart. Han såg verkligen jättemycket fram till att vara med i skolans luciatåg. Jag hade bestänt att han skulle vara stjärngosse för det har han aldrig varit. För att förbereda honom har vi tittat på bilder och prydnader på stjärngossar. Jag var ändå skeptisk på om struten skulle få sitta kvar. Men han var verkligen jätteduktig. Han stod på sin plats hela tiden och struten, som faktiskt ramlade av några gånger, fick vara kvar. Han klappade händerna efter varje låt.  Jag, fröknarna och Axel var jättestolta efteråt. Det var ett härligt luciatåg med barn med och utan funktionshinder med. Några deltagare avvek när de inte orkade mer.

  
Sedan fikade vi i klassrummet. Jag åkte hem och gjorde em lasagne som vi kunde värma på kvällen. För jag hade planer.

Kl 14 hämtade jag Axel i skolan och vi åkte till Liseberg där vi träffade en kusin och hennes mamna. Vi åkte lite attraktioner som var både läskiga och mysiga. Tomten fick sig en önskelista och vi fikane och spelade på lotterihjul. Sedan åkte Axel och jag hem vid 18. Då orkade han inte mer. Kusinen stannade kvar en stund till.

  
Det var skönt att komma hem och äta lasagne. Axel var så trött att jag fick mata honom. Sedan sov vi gott.