Kategoriarkiv: Okategoriserade

Nya grejer

I söndags åkte vi till IKEA och köpte en ny TV-möbel. Den vi har haft innan har varit funktionell och stor. Det var en gammal Kallax TV-möbel. Den var nu sliten och begränsade hur stor en TV kunde vara. Så nu köpte vi en vit BESTÅ med svarta luckor. Men själva valet och inköpet var svårt. En något tjurig Axel var med. 

Ja…. vi bröt vanan och det fick vi minsann höra. Vi brukar äta på restaurangen innan vi handlar på IKEA. Axel stod och gnällde, slogs och tjurade medan vi föräldrar försökte tänka ut vilken TV-bänk vi ville ha. Vi åt sedan sallad på Maxi i Kungsbacka.. men något trötta var vi…. men den matkön som var på IKEA hade vi inte fixat ändå.


Igår hängde maken in en grej för att kunna ge pippisarna godsaker på en praktiskt sätt. De blev skräckslagna. De flög först omkring i panik och sedan höll de sig på nederdelen av buren hela kvällen. Vi lade lite gurka i den men ändå har de inte vågat sig fram för att smak. Nu vågar de i alla fall vara i närheten av den.

Altanen nästan färdig

Och gipset är borta. Så skönt. I lördags klippte vi bort gipset. Axel tyckte det var skönt, men han är lite öm och är rädd om handen. Men han kan kasta boll och leka. På onsdag ska vi till en arbetsterapeut och få lite träningstips.

Undulaterna har blivit tuffare nu när de är fler. De vågar äta hirskolv som vi håller i handen. Idag vågade den lilla tuffa(Yrvädret) till och med hålla i makens finger och äta hirskolv. Den kände även med näbben på honom. Den fågeln har även badat. Kul pippi det där.

I lördags grillade vi på altanen med vår nya grill.

  
Nu ska det bara införskaffas ett rep att sätta mellan stolparna vid busken för att bubben inte ska ramla in där…. Men skönt att ha det färdigt nu och nu kan vi njuta av kvällssolen längre.

Sovbrist

Inatt vaknade bubben 03 och somnade om 05:30. När maken tog på honom kläderna vid 06:45 var han så trött att han somnade igen. Det är ovanligt. När jag sedan körde honom till fritids somnade han i bilen. Det är ovanligt. I fritids efter frukost sov han lite till. Det är superovanligt. Jag har idag varit jättetrött. Ont i nacken eftersom sömnen var allt annat än bekväm inatt. Har idag jobbat till 17 och känner mig supertrött.

Hoppas att sömen blir bättre inatt.

  

Boule

Idag lämnade vi bubben på kortids. Han blev glad av att se sina kompisar och vinkade hejdå till oss. Såååå underbart skönt att han inte blev ledsen. Nu får vi en paus från varandra i en vecka. Att han inte blev ledsen gör ju att skulden känns mindre, av att man lämnar bort sitt barn…

Vi åkte till husvagnen och njöööt. Grannen kom över med en skål choklad som var till bubben…. Men han var inte här…. Vi har grillat, gått på promenad och spelat boule. Kul att vi båda kunde vara med på boulen. Jag tror att mitt lag vann!

20140718-234832-85712373.jpg

Minigolf

Igår var det en bra dag för bubb. Vi åkte hem för jag behövde dubbelkolla på ett papper och ringa lite. Hemma duschade jag och bubben badade. Sedan åkte vi tillbaka till campingen. Då kom svägerskan med familj. Vi gick till havet och badade i vågorna. Bubben hade fullt sjå att vara rädd för allt sjögräs som virvlade runt. Han tecknade djur åt dem. Sedan åt vi på restaurangen och då kom farfar. Då spelade vi minigolf alla på den nya banan. Bubben rullade boll på sitt vis och var nöjd.

Efter detta gick vi till restaurangen och åt glass och drack gott. Barnen fick var sin badboll av ägaren.

20140718-152628-55588012.jpg

Campingmys

Igår tog vi en campingdag. Vi var kvar och mös och badade. Vi inkasserade drinkvinsten och jag fick min mjukglassdrink med kaluha i. Bubben fick glass och maken tog en öl. Efter drinken gick vi till kiosken och bubben fick en slush.

20140712-162651-59211941.jpg
Bubben fick även leka med såpbubblor.
Men man blir trött av att hela tiden vara beredd på bus. Vi fick spola av och torka en madrass (som oboy hälldes ut på) och ett pussel (som fick dricka över sig). Det torkade fort i värmen på motorhuven.