Köpenhamn

Morgonen den 21 maj började med först skjuts till Göteborg av svärfar och sedan tåg till Malmö. Där vi fick byta tåg för att åka över Öresundsbron. Nervösa var vi att allt skulle funka. Men det gjorde det. Här står jag och väntar i Malmö.

IMAG0124

Efter att tågturen var färdig haffade vi en taxi som körde oss till MSC Orchestra. Vi fick börja gå ombord med en gång. Även om vi var flera timmar för tidiga. Det gick smidigt och vi fick var sitt kort som kopplades till mitt Visa-kort. Med detta kort kom vi in i hytten, betalade allt på båten, dryck, resor och annat. När vi hade kommit till hytten och vilat lite hade våra väskor kommit utanför dörren. Då gick vi en rundtur på båten och åt lite lunch från buffén. All mat ingick. Men all dryck fick man betala.

IMAG0132

Här står jag fram på färjan och tittar ut över Köpenhamn.

IMAG0135

Sedan ville jag ha en drink och beställde det i baren. Hela färjan var i mycket gott skick. Ingen lampa fick vara sönder och det städades och putsades överallt, hela tiden.

IMAG0144

Visst ser de goda ut Blinkar. Den till vänster var någon specialare för färjan och den till vänster heter BBC.

DSCN0082

Vår hutt låg längst fram på våning 9. Den hade balkong och jättestor dusch. Den var extra rymlig för det var en handikappshytt. Vi fick möblera om. För sängarna stod inte ihop. Vi hade en TV som vi kunde se en massa italienska kanaler på och en tysk. Så vi såg inte så mycket på TV. Vi har missat alla nyheter denna vecka. Så det har varit en riktig semester. Internetet var föööör dyrt och osäkert. Men vi kunde se filmen om vad som hände och vad som hade hänt på skeppet. Det filmades hela tiden och man kunde sedan köpa filmen om man ville.

IMAG0149

På kvällen var det fin middag. Då blev vi visade till ett bord med 4 platser… Vi undrade vilka vi skulle sitta med. Skulle det bli en av alla italienska pensionärer. Men när det kom ett par och vi presenterade sig så var de svenskar, så skönt. De var dessutom jättetrevliga. Varje kväll satt vi tillsammans med dem och delade erfarenheter om vad vi hade upplevt på färjan och på utflykterna och livet i sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>