En artikel om en artikel

JA…. Jag vet att jag länkade till Sveriges radios nyheter om detta i veckan. Men nu läste jag det även i Föräldrakraft.

Jag vet att jag tänkte innan jag fick bubben att det måste vara jobbigt att hinna med tandläkarbesök med barnet när man har ett jobb. Haha… Tänk om det bara hade varit det man skulle hänga med. För mig känns det nästan som det som är lättast att handskas med. Det är ju lät att flytta. Ingen direkt telefontid. Bara att ringa när man råkar ha tid.

Nu ska man få tag på rätt person på försäkringskassan, olika LSS-handläggare i kommunen för olika saker, läkare på hab, olika specialister på hab(och lista ut vad man kan få hjälp med), taxi, kortids, skolan, vårdcentralen(för blöjbeställning), andra undersökningar(ögon, öron, blodprov). Sedan är han ju faktiskt normalt sjuk också…. Och då är det de vanliga kontakterna.

Det är faktiskt svårt att hinna med och ha koll på allt och alla med alla slags telefontider. Det har jag inte orkat när jag har jobbat som jag har gjort nu. Det har gett mig dåligt samvete och då har jag inte mått bra.

Samtidigt som man ska ha koll på allt detta, och säkert missar massor har man hem och jobb att ta hand om. Och då i perioder av sömnbrist blir man ingen bra kollega, mamma, fru m.m.

IMAG0681

Jag vill verkligen göra allt för min grabb. Jag vill att han ska uppleva livet. Jag vill lära honom massor. På torsdagar brukar vi träna på fikakunskap. Där tränar vi på att välja vad man ska fika, vänta på att få betala och att få fikat. Sedan ska man sitta och fika och inte störa de andra fikande gästerna. Här ovan valde han en Lolicockie på exrpesso coffehouse och jag tog en Frapino expresso. Ser ni buset i blicken han har när han flörtar med servitrisen som busade med honom Blinkar. Han gillar att fika och är väldigt social.

Efter fikat brukar vi handla mat. Men då lyfter jag i honom i en kundvagn och sedan får han åka med. Kanske inte så pedagogiskt. Men han ser ju hur det går till i alla fall. Och ibland får han bestämma vad jag ska lägga i vagnen.

En reaktion på ”En artikel om en artikel

  1. Åh vad jag tycker om din nya blogg. Det är så bra hur du beskriver allting, sånt som andra inte tänker på. Sen är du en otroligt bra mamma också!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>