Vad behöver jag tänka på…

Jag fick en fråga av en kollega som inte träffar mig så mycket. Vad behöver ni tänka på hemma för att ni har bubben?… Hon hörde mig säga att vi har en grind in till köket. Hur säger man då? Allt jag gör hemma måste planeras och riskanalysernas…. Bubben är expert att hitta sånt han inte ska ha. Han drar fram stolar för att nå, Han finfördelar gärna papper och biter sönder pusselbitar(även de i trä). Är han på riktigt humör och ingen stoppar honom skulle han nog försöka slita ner TV:n  från väggen…. Allt hemma kan gå sönder när som helst pga. bubben. Alla vätskor är superkul att hällas ut. Men det sa jag inte… Det är svårt att förklara för någon som inte vet hur han är. Bubbens fritisdfröken skojade om att de rockstjärnor som slår sönder hotellrum har nog en del att lära av grabbarna …. De kastar väl en TV och fyller på för mycket vatten så att det rinner ut. Hon trodde att bubben och hans kompisar hade gjort det på ett mer fantasifullt sätt. Hon tyckte att LSS är en ganska fyrkantig lag. Vi skulle ha rätt till städhjälp. Men städa ska vi göra om vi får assistenter som tar hand om barnen…. Men så ska det ju inte behöva vara. Normala föräldrar kan städa och ta hand om sitt barn. Normala föräldrar till 7 åringar kan låta ens barn leka själv i ett annat rum medan man tar ur diskmaskinen. Det kan jag med. MEN Jag får springa fram och tillbaka HELA tiden för att se till att han inte gör sönder något värdefullt eller skadar sig själv eller gör något annat olämpligt…..

Igår tvättade bubben och jag. När jag tittade bort en sekund när jag hängde in i torkskåpet lyckades bubben öppna och hälla ut en full flaska med rengöringsmedel för golvet i tvättstugan… Alltså föreningens grejer… Hemma kan man ju tåla sånt… Det är ju liksom våra saker då. Men när man då går till en gemensam tvättstuga så är den inte bubbeförberedd.

Bubben själv var helnöjd. Han hällde i det i diskhon med en skurhink och hade på vattnet. Så det blev MYCKET skum.

En reaktion på ”Vad behöver jag tänka på…

  1. Du får förklara för din kollega att det är som att ta hand om en ettåring som precis upptäckt världen, fast han är stor och stark som en åttaåring. (Jag menar inte förståndsmässigt utan nyfikenhetsmässigt)
    Vi kan ju inte släppa Nova med blicken, men hon är ju liten och når inte så lågnt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>