CSN….

Vi har funderat lite på vart alla våra pengar tar vägen…. Och såg att CSN tar en hel del. Vi kollade upp på deras hemsida och upptäckte att både jag och mannen hade en stor årsinkomst…. Tyvärr hade vi inte märkt av den själva Förvirrad. Men efter att räknat, läst och funderat så ska det väl stämma. Vinsten vi gjporde när vi sålde vår förra lägenhet räknas som en inkomst….. Det hade vi inte räknat med. Men OK. Vi betalar tillbaka lite extra iår. Det får väl gå.

Så här står det på CSNs hemsida:

 

Lån 1 januari 1989-30 juni 2001 (studielån)

CSN behöver veta din inkomst exempelvis när vi ska räkna ut hur mycket du ska betala varje år och om du ansöker om att få betala mindre på ditt lån per år (nedsättning). Då tittar vi på den sammanlagda inkomsten före skatt. I den sammanlagda inkomsten ingår följande:

1. Inkomst av tjänst

Som inkomst av tjänst räknas bland annat

  • lön
  • semesterersättning
  • ersättning från Försäkringskassan eller a-kassan.

Du får göra avdrag för resor till och från arbetet, på samma sätt som när du deklarerar.

2. Inkomst av kapital

Som inkomst av kapital räknas bland annat

  • ränteinkomster
  • utdelning på aktier
  • vinster du gjort om du sålt värdepapper
  • vinster du gjort om du sålt din bostad.

3. Inkomst av näringsverksamhet

Som inkomst av näringsverksamhet räknas inkomster som du har från en enskild firma eller ett handelsbolag. Från denna inkomst får du dra av kostnader för företaget.

En reaktion på ”CSN….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>