Egen gjord mat

I fredags gjorde vi sushi. Det blev jättegott. Jag förberedde riset och köpte alla ingredienser. Sedan fick mannen pyssla ihop rullorna. Jag gjorde även en söt omelett för att det skulle vara till bubben….

Vi vuxna var supernöjda! Det kommer vi göra igen….. det var ju ett tag sedan…. vi har inte orkat. Men bubben hade svårt att förstå den japanska matseden med små risbollar, soja och Wasabi…. Och dessutom PINNAR att äta med… Vi skulle ha filmat det för han såg för rolig ut. Först drack han sojan… Det var ju salt så han fick dricka dricka efteråt. Dessutom hade jag blandat i lite wasabi i sojan och det var en konstig känsla i munnen…. Blinkar  Sedan tog han en sushibit genom att spetsa den med pinnen… tog den i handen och slickade på den.

IMAG0559

Jag talade om för honom att de små omelettbitarna var pannkakor…. Då letade han efter sylt(vilket är logiskt). Pannkakor utan sylt är ju inte kul. Så jag undrar vad japanerna hade sagt om de såg att man hällde på lite jordgubbssylt. Men han åt dem inte i alla fall…. Men han blandade jordgubbssylt med soja… Han såg ju att vi höll på så och försökte väl härma oss….

Så nästa gång vi vuxna äter sushi och bubben är med så får han blodpudding eller något.

Att göra dessa omeletter var spännande. Jag blev faktiskt riktigt nöjd.

IMAG0557

IMAG0558

Idag var vi också lite händiga i köket och gjorde egen pizza. Det blev mycket gott.

Vi hade tänkt greja i trädgården idag. Men eftersom solen inte kom fram var vi bara ute och rastade bubben i trädgården. Han tittade på sina uteleksaker och spred ut dem efter bästa förmåga innan jag plockade in de mesta i lådan igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>