Djävulsk förkylning

Axel blev ju sjuk på väg ner till Danmark. Och efter detta har han smittat oss. I fredags var jag med Axel på VC. Röd i båda öronen och pip i lungorna. Halsen gick inte att undersöka. Inget stick i fingret behövdes. Axel fick Kåvepenin(blä) och Molipect. Han tar detta duktigt och ryser efteråt. Jag var riktigt dålig i måndags och i torsdag började maken och på fredagen var han riktigt krasslig.

Även om vi var krassliga så åkte vi till husvagen på lördagen. Det går ju att vara där och hosta lika bra som hemma. Och  vi ville verkligen njuta av denna försommaren. Vädret har varit underbart. Men vi har mest suttit i husvagen eller i förtältet. Axel blev riktigt slö på lördag eftermiddag. Han är väldigt svår att få i mat när han inte vill ha det. Han låg bara och stirrade in i väggen. Då blev vi oroliga. Till slut lyckades maken få i honom yoghurt. Han piggnade till och vi blev gladare. Vi grillade och maken åt lite. Axel åt lite yoghurt. Grannarna började spela boule. Axel och vi gick dit och var publik. Vi hoppades att Axel skulle piggna till av bouletittande. Maken lurade i honom mer yoghurt där.

Inatt sov vi ganska gott. Arbetsfördelningen är: mamma kommer med äckelmedicin och pappa kommer med mat och vätska. Maken åkte till akuten och blev hänvisad till en öppen vårdcentral. Diagnosen blev en liten lunginflamation. Så nu äter även han Kåvepenin. När han kom tillbaka åkte vi hem och då maken i Axel lite lasagne, smothie och festis. Så i eftermiddag kom vändningen. Räven bakom örat och en piggare Axel är tillbaka….. På tisdag hoppas vi att han kan komma tillbaka till skolan och busa.

Jag själv känner mig bättre. Hostar som en galning och snyter mig…. Jag åker till jobbet imorgon i alla fall.


Synd att inte kunnat njuta av det fina vädret fullt ut. Hoppas detta inte var allt denna sommaren bjöd på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>