Nostalgi

Eftersom Axel har studiedag imorgon hämtade jag honom direkt efter skolan idag. Vi åkte till mina föräldrar. Där ska Axel få med sig ett lucialinne. För han ska vara stjärngosse i luciatåget i år.

Ikväll åkte jag in till Sollebrunn och lämnade Axel kvar his mormor och morfar. Jag hade paxkat ihop mina gamla skyttegrejer och tänkte skänka bla min jacka. Jag höll på med mycket skytte förr. Jag började med luftgevär när jag var ca 10. Sedan skjöt jagböven korthåll(50 m), Mauser(200 m, 300 m och fältskytte). Jag var även ledare på luftgeväret. Jag har nu inte hållit ett gevär på ca 15 år. Men kul var det.

  
 De hade uppdaterat skytteutrustningen till digital. Man såg på en skärm hur man sköt och till och med med decimaler. Men jag kunde fortfarande. På mina inskjutningsomgångar fick jag 47/50 och 48/50. På de andra 8 tavlorna fick jag 4 st 49 och 4 st 50. Så jag kunde fortfarande och det var jättekul. 

Mina gamla tränare höll fortfarande på att lära alla att skjuta. Den äldsta hsr tydligen hållt på med att leda luftgevärsskyttet i Sollebrunn i 40 år.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>