Polisen

Idag ringde de från kortids. Det hade inte varit någon där sedan igår morse. Och de ringde klockan 13. Så de erbjöd sig att åka med bubbens väska hem till oss. Så efter att vi hade varit och handlat så låg vår väska vid vår dörr. Bra! Jag lär mig att bli lite tuffare.

En annan sak som jag kämpar för nu är att bubben ska ha en egen taxi till och från skolan. Han använder kudde för han är inte så stor och ska man följa trafikverkets rekomendationer så ska barn ha kudde upp till de är 12 år eftersom bäckenet är färdigutvecklat först då. Och med kudde är det inte bra att sitta fram i taxin pga krockkuddar. Men bak med andra barn kan han inte sitta. Då pillar och bankar han på dem. Det var faktiskt dagens taxichaufför som vägrade ha honom fram pga säkerhet. Mitt barn ska åka säkert i bilen, även om han är utvecklingstörd. Så idag skickade jag ett mail till samres och talade om detta. Jag har faktiskt varit lite förvånad över att de har gått med på att ha honom fram. I en taxibil finns ju massa spännande knappar och annat spännande att pilla på som t.ex kaffekoppar m.m. Inget svar har kommit ännu. Dessutom tycker jag det är jättedumt att det är olika bolag och olika taxichaufförer hela tiden som kör och att bubben får åka runt i ca 1 h innan han kommer hem pga att de trycker in många barn i bilen som ska till olika ställen.

Idag när han kom hem så åkte vi till IKEA och åt köttbullar och köpte mattor till bubbens rum. Dessutom blev det nya toaborstar. Den var nog roligast…. Sedan handlade vi på ica och då kom maken dit. För vi skulle sedan åka till polisen för att fixa pass till bubben. Vi båda måste ju skriva på papper där för att det ska gå. Dessutom behövdes det ta kort på bubben. Det var svårt. Kravet med stängd mun gällde som tur var inte vår bubb. De fick vara glada att han var någorlunda i bild. Fingeravtryck ordnade han men underskrift kvittade….. Bubben tyckte det var jättespännande att vara på polisstationen. Tyvärr såg vi ingen polis…. Men han fick en fin nyckelring.

 

Sedan åt vi på McDonalds. Där träffade vi bubbens fröken. Så det har nog varit en bra dag idag.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>