Lyssnande bokmal

Jag lyssnar på ljudböcker när tränar, kör bil och lagar mat. Det gör jag för att slappna av. Att läsa på riktigt är för tidskrävande och svårt att göra i mörkret innan man ska sova. Då jag sover i samma rum som bubben… Dessutom är jag dyslektiker. Så att lyssna är ett bra sätt att få i sig böcker.

Jag har rippat många CD-skivor för att få in dem i olika mp3-skivor och telefoner. Nu i slutet har jag försökt att begränsa mig till mp3-skivor. För att slippa rippa mååånga skivor och att ha en fysisk skiva kändes tryggt. Jag har även laddat ner böcker ibland från bl.a bokus och adlibris. Men det har kännts lite nervöst för att få boken rätt utan att man liksom har stenkoll och betala för den samtidigt.

Nu fick jag en provmånad av storytel. Och jag är fast. Jag kommer betala ca 170 kr per månad och då kan jag lyssna fritt på böcker. Det finns många böcker att välja på. Jag kan streama samtidigt som jag lyssnar eller ladda ner boken och kunna lyssna på den offline. Jag har sedan jag började strax innan nyår är: Den femte årstiden och vattenänglar, båda av Mons Kallentoft och nu lyssnar jag på Jag är Zlatan. Så kul tycker jag det är.

Så jag kan starkt rekomendera detta. En perfekt app att ha i mobilen.

Jag började lyssna på böcker för ett par år sedan och de hjälpte mig att inte älta alla jobbiga tankar med att ha fått ett speciellt barn. Musik hjälper inte mig på samma sätt. Jag lyssnar nästan aldrig på texter på låtar. Men böcker måste man ju liksom lyssna på för att förstå. Musik räcker det med själva ljudet tycker jag.

 

En reaktion på ”Lyssnande bokmal

  1. Jag har köpt mina på adlibris. Och hittills har det funkat klockrent. Jag är för lat för att rippa. :-)

    Men jag läser fysiska böcker på kvällen. med tänd lampa. Maken sover gott fast jag läser. Och bus sover ju själv – till skillnad mot hos er. Det där med ljudböcker måste helt ha förändrat jobbsitationen hos såna som har monotona fabriksjobb och långtradarchaffisar, tex.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>