Dagsarkiv: 31 januari, 2015

Fraktur

Igår ringde maken precis när jag och en väninna kom till Ubbhult efter bastu, bad och mys. Bubben hade ramlat i skolan och hade ont i armen. Bubben klagar inte i första taget.

Så vi skottade fram bilen(det hade kommit 50cm snö under natten). Sedan åkte jag försiktigt till Kungsbacka. För det var snorhalt. I skolan hade de lindat armen och jag såg med en gång att han hade ont. Maken mötte upp på akuten i Kungsbacka. Där blev vi färdiga på en timme. Vi fick åka till Varberg. På vägen drack vi drickyoughurt för vi var hungriga. I Varberg fick vi röntga, vänta…., få morfin, röntga igen, vänta…. Och få gips. Det var en fraktur precis ovanför armbågen. Det de var osäkra på var om det behövdes sättas in en skruv eller bara gipsas. Därför fick vi inte äta. Men de började med att gipsa nu i alla fall. De skulle kolla röntgenplåtarna på ett ortopedmöte på måndag. Om det behövs en skruv så hör de av sig.
Vi började i Kungsbacka kl 13 och kom hem från Varberg 23:30. Då var vi alla trötta och hungriga. Bubben fick mer supersmärtstillande och sina mediciner och somnade fort.

(null)
Bubben tyckte det var spännande att titta på Ambulanserna som åkte in och ut ur garaget vid Akuten. Han såg också många ambulansmän.

Bubben skulle ha åkt till kortids denna helgen. Men så blir det inte. Vi ska vara hemma och vårda vår buse istället.

Fröknarna i skolan har ringt. De kände sig dumma att det blev så här. Men det är ju sånt som händer. De busade ute i snön och Bubben hade jättekul och ramlade. Han ramlar mycket numera. Och han ramlar klumpigt. Så det blev så här. Funderar på att ta upp en diskussion med habläkaren om ökning av EP-medicin. Han sover även sämre nu. Han har ju växt så en ökning är ju inte konstigt att göra.

Jag tycker han har varit jätteduktig. Han hade jätteont och visade det tydligt. Han tog sina mediciner utan protest och vinkade till alla i väntrummet när de gick därifrån.