Dagsarkiv: 7 april, 2014

Gips nr 2

Idag hade jag återbesök på röntgen och ortopeden i Varberg. Det var lite spännande eftersom läkaren från närakuten ringde i fredags och sa att de inte hittade någon fraktur…. Så idag satte jag mig på bussen till Varberg. Smidigt system de har om man jämför med västtrafik…. Inte krånglit biljettsystem. Man kan betala med vanligt visakort eller med SMS-biljett. Jag valde SMS. Trevliga chaufförer var det också. Hälsade alla en bra dag som gick av.

Först kollade jag gipset. Det var helt. Sedan fick jag röntgas. Och däremellan åt jag lunch. Lite tacobuffé på sjukhuset. Klockan 14 träffade jag ortopeden som inte såg någon fraktur på bilderna. Så vi tog bort gipset. Men jag hade fortfarande ont. Så jag fick röntga igen…. Men det syntes fortfarande inte. Men han misstänkte något med båtbenet. Så imorgon ska jag åka buss igen och komma dit och göra MR-röntgen. Skador på båtbenet syns inte på vanlig röntgen och det måste vara 2 veckor efter skadan…. Jag hoppas verkligen inte att det är det…. För då blir det gips i 4-6 månader! Det går ju inte…. Ha gips på sommaren!

Så nu har jag gips igen. Ett mer otympligt gips… Eftersom tummen också är fixerad. Detta tas bort imorgon innan MR. Och jag hoppas att det förblir så.

Info om båtbensfraktur

 

Båsenberga

I fredags åkte vi först och lämade av bubben hos mina föräldrar. Sedan fortsatte mot Båsenberga hotell somligger utanför Vingåker. Där var det träff med föräldraföreningen Anonymous. Där började vi med grupplekar. Det var sammarbetsövningar och frågor. Klockan 19 var det 2 rätters middag och sedan sov vi gott. Det är spännande att komma till ett hotell tilsammans med andra funkisföräldrar. Inga har barn med sig och vi kan diskutera vår vardag och stötta varandra.

På lördagen var det familjepresentationer, föreläsning om kommunikation och från Ågrenska. På kvällen träffades vi först i ett av rummen och pratade och drack gott. Sedan åt vi fyra rätters middsg. Gott. Jag avslutade kvällen med en typ Irish coffe.

Dagen efter gav vi synpunkter på olika förslag till logga för föreningen och ade årsmöte innan lunch och hemfärd.

Mest synd om tyckte jag om de föräldrar som hade kommit dit i fredags… Hann njuta lite av middagen men fick samtal från barnvakten att barnet hade blivit sjukt. Där fick de lämna oss på kvällen…. De hade säkert behövt vara kvar och få njuta och sova. Hon skrev om det på sin blogg, Pussegullan.