Dagsarkiv: 15 februari, 2014

International Angelman diagnos day

I dag den 15 februari är det den internationella angelmannadagen. Med hjälp av facebook så har jag kommit i kontakt med flera runt om i sverige. Vi utbyter erfarenheter och tankar. Där stöttar vi och hjälper varandra. Nu de senaste dagarna har jag sett många bilder på barn med denna diagnos världen över. Så syskonlika många är. Och vilka härliga leenden man ser på bilderna. Det är ju en sällsynt diagnos. Men sådana här dagar, känner vi en gemenskap med många. Förra året var det första gången som den internationella angelmanna dagen var.

Vi har ju turen att bubben har en klasskompis/kortidskompis med samma diagnos. Alla säger att de har en speciell relation. Som syskon. De förstår varandra på något konstigt sätt. På en av bilderna nedan ser ni bubben och hans kompis i skolan. Bubben har lärt mig att alltid göra det bästa av situationen, att det aldrig blir som man tänkt sig och att ta vara på lugna stunder. Han är en väldigt glad, aktiv och busig kille. Hade man bara lite av hans positivsm så skulle man må mycket bättre.

Dagen har vi firat med ganska lugn och ro. Bubben har lekt med ballonger, kulbana och sin padda. Imorgon ska vi nog åka till IKEA och köpa ett köksbord.