Dagsarkiv: 2 december, 2013

Choklad

Bubben älskar choklad. Ger man honom olika sorters godis så äter han bara chokladen. När chokladen är slut vill han ha mer godis. Det ”vanliga” godiset räknas inte. Så att vi har chokladkalendrar känns självklart. Vi hittade tyvärr ingen Kinder Max kalender i Tyskland. Men som tur är så hittade vi en förra veckan på coop i Frillesås. Vi har dessutom köpt en kalender från smarties också.

Så idag när han kom hem från skolan så fick han öppna två luckor på varje kalender eftersom han inte var hemma igår. Han hann inte ens ta av sig ytterkläderna innan det skulle öppnas.

Vi köpte också en STOOOR tunna chokladgodisar på Calle igår. De är inte bara goda. De tränar finmotoriken när han öppnar dem. Och tålamodet…..

 

Tidigare idag var jag med bubben hos tandläkaren på hab för att kolla lite. Hon lyckades faktiskt kolla på alla tänder och hon borstade även tänderna och så fick vi lite tips på saker som är bra för munmotoriken. Bubben gillade en vibrerande elefant som man kan ha i och runt munnen för att träna musklerna runt den. Den får jag försöka hitta. För han gillar att ha saker i munnen.