Dagsarkiv: 15 november, 2013

Första tomteträffen för i år

När bubben kom hem frågade jag honom om han ville åka och hälsa på tomten. Det ville han! Vi åkte till Tjolöholms slott där de har en julmarknad. Jag har aldrig varit på den marknaden och det brukar vara mycket folk. Så vi åkte dit idag och hoppades att det inte var för mycket folk. Det var lagom. Det är jobbigt ändå att vara på en marknad med bubben.

Herr och fru Dicksson gick runt i marknadsområdet. Bubben och jag gick runt och kollade på en massa hantverk. Och uppe i slottet satt tomten och tog emot önskelistor. När bubben såg honom blev han blyg. Han gick mot en trappa. Dä r kom det en tomte till. Då flydde bubben in i caféet. Där stod han tills jag lovade att att de hade gått iväg. Då var det en trollkarl där istället och det var kul. Han busade och åt upp ballonger. Sedan kom tomten igen och då vågade bubben hälsa på honom flera gånger. När vi kom ut från slottet kastatse tomten godis från en balkong.

När vi var på väg till bilen köpte vi en kantarelltoast och en friterad camembert med hjortronsylt. Jag trodde bubben ville ha det friterade. Men han ville ha kantarelltoasten.

 

Det var lyckat och det blir nog fler besök på denna marknad andra år.

 

Pynt

Att pynta innan jul är kul. Men bubben tycker även att julpyntet ska användas. Så vi får ofta köpa nytt…. Glaskulor i julgranen har vi inte längre. För de håller inte att kastas i trappan. Men nu har jag köpt lite olika julsaker.

En handtvål att ha på toaletten som luktar pepparkaka…. Det blir nog bra. Bubben smakar ju på tvålen vad den än har för doft.

Ballonger har vi många här hemma. Men två fina ballonger att hänga upp i t.ex ett fönster blir bra. Hoppas bara de får hänga kvar.

Och sedan lite okrossbara saker att hänga i julgranen. De kommer säkert lekas sönder ändå. Men. Det gör inte lika ont att trampa på garn som glas.

Den metalliska virveln köpte jag av ren nostalgi. Har för mig att sådana fanns när jag var liten.