Månadsarkiv: oktober 2013

Gaddarna godkända

Imorse var inte bubben svårövertalad att åka till farmor. Han sprang glatt in och mös med henne. Jag åkte till tandis och gaddarna blev godkända!

Sedan hämtade jag bubben och vi åkte och lämnade blöjor på han skola. Han fick då även hälsa på sin kompis och båda blev glada. Vi åkte till Maxi och åt lunch och handlade innan vi åkte hem. Hemma bakade vi chokladmuffins och mös tills pappa kom hem.

Imorgon ska vi tvätta och mysa innan jag kör bubben till kortids.

 

Hurtig

Idag började jag jobba tidigt. Fördelen är då att manslutar tidigt. Så jag åkte och tränade. 10 minuter på motionscykel och sedan 15 minuter på crosstrainer därefter körde jag lite träning för måusklerna runt knäna.

Sedan hann jag duscha innan jag hämtade bubben. Men han hade fullt upp att vänta på en klasskompis förälder. Han blev jätteglad när de kom och försökte förklara var deras son var.

Här tog jag ett kort nör jag cyklade….

 

Imorgon får vi gå upp vanlig tid även om bubben och jag är höstlovslediga. Jag ska till tandläkaren…. Så bubben får äta frukost hos sin farmor när jag är där….

 

Teatersöndag

I dag har vi varit kulturella igen. Denna gång var det Mumin. Den tyckte bubben var rolig och spännande. Han har nog aldrig sett något om Mumin förrut. Efteråt fick han hälsa på mumin och lilla My.

Efter föreställningen åkte vi till makens föärldrar och där fick vi äta lite middag och bubben fick mysa.

Hemma ikväll var hela familjen i stora sängen så att vi kunde prata lite medans bubben nattades…. Detta tar numera ca 2 timmar varje kväll och då missar vi ju vuxenprat hela kvällen.

Vi fick ialla fall bokat en hotelvistelse närmare jul i Tyskland för oss vuxna. Det ska bli kul att se en annan stad än Kiel.

Imorgon är det studiedag och vi ska alla pedagoger i hela Mölndal gå på olika workshops för att lära av varandra.

 

Höststädning

I morse var det städdag i föreningen. Vi försökte kratta löv som flög iväg. Några målade i tvättstugan och utemöblerna bars in. Allt avslutades med korvgrillning. Det regnade lite också. Sedan åkte vi till husvsgnen och hämtade den och körde den till verkstaden.

Så nu är den inlämnad och ska bli lagad.

 

Bubben gillar när det är städdag i föreningen. Roligt när alla är ute och grejar. Och han hjälper faktiskt till. Även om han blir skeptisk när andra ville lägga löv i vår korg.

 

Jag Duktig!

Jag började dagen med att tvätta alla fönster. Så nu är de minsan rena. Ett dåligt samvete att inte ha tvättat fönstrerna är också borta, skönt. Ser ni skrapan på hinken. Jättebra är den och jag köpte den på Coop. En sådan finns på ”vår” camping vid diskmaskinen så att man kan få undan allt vatten när man har diskat färdigt.

När bubben kom hem åkte vi till husvagnen. Där rensade jag under den för att vi lätt ska kunna köra iväg den imorgon till verkstaden där skadan på sidan ska lagas….

Bubben ville först in och mysa och se på film. Men jag sa att det inte blir någon film. Då tog han fram lite leksaker och lekte ute. Några av grannarna på campingen var också där och kollade till sina vagnar.

De ringde idag från bubbens skola och talade om att han hade klämt 2 fingrar i en dörr precis innan han åkte hem med taxin. Kunde vara bra att veta. Men när han kom hem verkade det bra i alla fall.

 

En härlig helg

Som ni såg i förra inlägget åkte vi till mina föräldrar på fredagen. På lördag morgon lämnade vi bubben där och åkte vidare till en höstföräldraträff för föreningen Anonymous. Vi kom dit strax före 12 och åt god lunch. Sedan delade vi upp oss i 5 grupper och vi fick en mobiltelefon där vi fick olik uppdrag att genomföra, ta kort, svara på frågor med. Det var jättekul. Sedan gick vi in och hade lite familjepresentationer. Där fick vi presentera våra barn och hur vår vardag ser ut. Alltid spännande att höra hur gamla barn har utvecklats och hur de nya barnen har det. Det är kul att träffa likasinnade och kunna diskutera vår liknande vardag. Alla barnen har olika problem men ändå har vi föräldrar saker att lära av varandra.

På kvällen åt och drack vi gott. Maken var busig och hällde salt i mitt kaffe…. Det var inte gott…. Buse.

På söndagen diskuterade vi framtiden i föreningen och åt lunch innan vi åkte hem. Vi hämtade en nöjd kille och fick stekta, byxade abborrar med mos och lingonsylt. Sedan åkte vi trötta hem. Här kommer en sammanfattning i bilder.

 

Jag tog ovanligt lite bilder. Jag hade nog för roligt helt enkelt.