Dagsarkiv: 13 augusti, 2013

Ont i foten

Idag ringde skolsystern från bubbens skola. Han hade ramlat ner från en soffa och hade ont i foten. Han var lugn och ville inte stödja på foten. Han hade alltså ont. Så jag och maken tog med honom till akuten i Kungsbacka. De skickade oss till Drottning Silvias barnsjukhus på remiss men icke till röntgen. Det var nog för att det är dyrare med remiss till röntgen än barnakuten…. Men de på DSB tog hand om oss bra. Bubben fick låna en rullstol och så fick han en rejäl dos alvedon. Rullstolen gillade han skarpt. Sedan träffade vi läkare som remitterade oss till röntgen. Vi gick dit och röntgades.

Läkaren kom sedan och meddelade att han var nästan 100 % säker på att han hade stukat foten. För han såg inget på röntgenbilderna.

 

Skönt att slippa gips. Han fick ett bandage och vi åkte hem. På vägen hem åkte vi förbi McDonalds och köpte med oss hem middag. Det gillade bubben.

Det är svårt när bubben inte kan prata och beskriva var och hur ont han har. Och att då vara tolk inför läkarna. Dessutom tar han ofta fram sitt charmigaste leende när läkarna kommer in. Då ser han ju inte ut att ha ont.

De hade också trådlöst internet så bubben lekte med paddan under all väntan.