Dagsarkiv: 17 juni, 2013

En underbar helg!

Vi äkte klockan 07 på lördag morgon och bubben lyckades somna kvällen innan men då bredvid mig i vår säng. Han ville väl ha koll så att vi inte åkte utan honom. Vi kom i alla fall dit vid 11 och denna dag hann vi med att titta på Nils Karlsson Pyssling, Pippi och lite av Ronja. Ronja var lite läskig och vi var trötta. Vi lekte också en del och var inne i Pippis hus, Lotta på Bråkmakargatan

Bubben stortrivdes och ville visa sin kusin allt roligt. Här tittar de in i godisaffären när Pippi köpte 18 kg karameller.

På kvällen åkte vi till campingen och började sätta upp tältet. Svägerskan fick problem med att de inte fick rätt rum. De fick en liten lägenhet istället för en stor. Så efter lite diskussion och förhandlingar fick vi var sin liten lägenhet, men de hade en stor uteplats med tak. Så vi fick packa ner tältet och sova inomhus istället. Men nu var vi vuxna jättetrötta. Vi åkte in till Vimmerby och åt pizza. Bubben åt pasta bolognese och var supernöjd.

Nästa morgon var vi där redan 10:15. Vi tittade på Karlsson, Madicken och åt och tittade och dansade till allsången. Sedan gick vi till nya ”Lönneberga” som invigdes. Först gick vi omkring i Lönneberga och träffade Emil, Ida och Alfred. Sedan spelade de först en liten teater och därefter ville bubben vänta kvar på den riktiga första föreställningen. Den var jättebra och både barn och vuxna skrattade.

 

Vi gick även in i Nils Karlssons Pysslings hus. Och lekte och tittade.
Därefter handlade vi lite kort på föreställningarna, T-shirt, godis och en Karlssondocka. Lekplatsen var ockaå kul och lillkusinens föräldrar var glada att hon hade regnställ på sig när hon lekte med det roliga hoppande vattnet. Vår familj gick ut ur ALV och bubben grät när vi gick ut därifrån…. Stackaren. Han mös lite i sängen med Karlssondockan och bilderna men mest stod han i fönstret och väntade på Lillkusinen. De hade handlat och när de kom tillbaka gick vi till deras lägenhet och åt middag, lekte och mös.

 

I förmiddags så blev han ledsen igen, när vi inte svängde in till Astrid Lindgrens Värld. Han skulle säkert vilja bo där. Rena paradiset för honom.