Dagsarkiv: 26 februari, 2013

Skrutt

Dumma bilar!!

Förra veckan lämnade vi in Volvon på den storstora servicen. Den blev ännu lite dyrare då vi bl.a bytte framruta också.

Idag lämnade jag in den lilla opeln. För besiktningen sa att handbromsen inte bromsade(och det höll vi med om). Det var även dax för service. Servicen gjordes och meckarkillen ringde och sa att han inte hade de grejerna som felades på bromsen. Dessutom var både generatorn och batteriet i stort sett slut…. OK…. drtta ville jag och maken diskutera vidare… Ville vi att de skulle sätta in en ny eller begagnad generator…? Prisskillnaden är ca 3000 kr och bilen är inte direkt ny.

Så jag satte mig i bilen och skulle köra hem….. Men NÄ. bilen startade inte…. Nu var batteriet och generatorn slut. Så jag gick in och meckarkillen kom ut med en batteriväska och startade bilen åt mig…. Men jag ringde även maken. Vi beslutade att bilen fick stå kvar och att de fick fixa bromsarna, sätta i ett nytt batteri och en begagnad generator. Så att jag kan besiktiga om den i veckan. Jag fick snällt gå tillbaka till mitt jobb och maken fick hämta mig där….. Varför ska alltid små bilar bråka med mig när jag lämnar in dem….

När jag skulle besiktiga en liten Fiesta för ca 9,5 år sedan slutade den att fungera inuti besiktningshallen och de fick putta ur den därifrån….

Roligare saker kan man göra för pengar än att laga bilar….