Dagsarkiv: 17 februari, 2013

En fin intervju

I fredags var det ju den internationella Angelmanna dagen. Då intervjuades en härlig familj från Blekinge. De har en liten fyraårig angelmannakille och man hör honom i bakgrunden.

P4 Blekinge

På FUBs hemsida uppmärksammades också denna dag. Och där länkades det även till denna blogg.

FUB

Dagen innan fick vi ett glatt besked från FK. Vi har ju sökt mer assistanstimmar för bubben. Fram till nu har vi haft 36 timmar/vecka. Vi sökte 96 timmar och fick 62…. Jaha, tänker väl ni…. bara. Men vi är faktiskt nöjda. Vi har assistans 04-21 alla dagar och så tar de bort tiden han är på skolan och när han är på kortids. Vi fick ingen dubbelassistans och ingen jour på natten…. Så nu ska vi försöka få en utomstående ta ett antal timmar så att vi kan sova och göra saker som normala föräldrar till 9 årigt barn gör. Kunna gå på toa eller byta rum utan att förvarna den andra partern….

Han har blivit större än vad han var på detta kort. Då var han ca 1 år…. Men lika busig har han alltid varit.

 

DSCN1404

En nyttig helg

Denna helg utan vår bubbe har varit intensiv. Svärmor och jag har grundstädat. Det är sådant som är väldigt svårt att fixa när bubben är hemma. Han är expert på att sprida saker överallt. Och att ta fram en hink med vatten när han är hemma är verkligen att utmana ödet.

Maken och svärfar har målat i sovrummet. Nu är det ”bara” tapetsering av en vägg, golvläggning och lister kvar…. Sedan kan vi flytta in i sovrummet och våra kläder hamna i garderoben.

Maken bokade även service för vår Volvo. För bilen sa det till mig…. Det var tydligen den storstora servicen…. Som går på 16 000 kr. Ja ja, bilen blir säkert jättebra sedan. Dessutom ska vi laga handbromsen på corsan…. Det sade besiktningen… Dumma bilar!

Låtarna på mello denna veckan var inga höjdare. Men vi dippade och skrattade till det i alla fall.

Svärföräldrarna fick igår äta kalkon till middag och idag fick de korv med bröd till lunch. Och ett stort tack för hjälpen.

Att hinna med så här mycket på två dagar. Så här mycket hade vi inte hunnit med med busen hemma. Han har säkert haft det bra. I lördags skulle de bada och det är ju inte fel.