Dagsarkiv: 1 februari, 2013

Ännu en…..

Som inte får den hälp den behöver. Jag anser att FK inte ska besluta om hur ycket hjälp de vill ge. Det ska vara en som beslutar hurm många timmar man har rätt till sammanlagt och sedan fick man själv fördela detta som det passade bäst för den som behövde det. Nu är det ingen som vill betala och kommunen och FK försöker föra över ansvaret till varandra. Som det är nu betalar kommunen bl.a kortids och om assistensen är under 20 timmar per vecka så betalar dem. Men övergår assistansen 20 timmar övergår den till FK. Det skulle vara någon annan än FK som beslutar, som sagt.

Här kommer en artikel och nu börjar jag bli nervös över vad FK hittar på till oss.

Näckdelen är ju tyvärr att bubben kan gå och springa…. Hade han suttit i rullstol och inte klarat något hade det nog varit lättare…. Men att skydda honom och omgivningen och samtidigt lära honom är ett riktigt jobb. Ja, han kan föra maten till munnen. Men det betyder inte att han gör det…. Mat kan även lekas med.

Ordnar och reda

Idag har jag tvättat och städat. Så sköt att få lite ordning. Bubben har varit i skolan och haft skoj. När han kom hem med taxin satt han och skrattade i framsätet. Det kan jag förstå. För taxichaufförerna(som nästan är olika varje gång) kör via gps och den visar att man måste köra runt och på cykelvägar för att komma till oss. Det tycker säkert bubben var jättetokigt.

Denna bild såg jag på fb igår och jag håller fullständigt med. Religion skulle vara barnförbjudet, eftersom de inte kan välja själva.

Ikväll blir det tacos här hemma. Gott och dessutom var lämpliga tacosgrönsaker billiga denne veckan.