Dagsarkiv: 30 december, 2012

Pippimys

Idag åkte vi in till Göteborg och träffade mina föräldrar utanför Liseberg. De bjöd oss på fika som var svår att beställa. Det var en ovan kassörska som varken visste vad de hade eller hur hon slog in i apparaten. Vi beställde tre gånger innan vi fick rätt saker med…. Men gott var det. Vi vuxna tog wraps och toast och bubben fick en god stor kladdig chokladtårta. Han åt upp allt och vi andra också.

Efter fikan gick vi en liten runda innan vi gick till Lisebergsteatern. Där såg vi på Pippi Långstrumpsteater. Bubben älskar verkligen att gå på teater. Mina föräldrar tyckte det var roligt att se hur inne i teatern han är. För bubben är pausen helt onödig. Han skrattar på andra ställen än alla andra och sitter duktigt och tittar hela tiden.

Nu får vi hoppas att han sover bättre inatt och att det inte är för mycket Pippi i huvudet. För det är jobbigt för oss alla att vara vaken under tolvslaget om man har vaknat för tidigt. Men det har vi klarat innan.

 

De ”glada” angelmannarna

Vår morgon som började 03:59 var ganska lugn. Bubben fick sin padda och låg och grejjade med den och skrattade åt roliga filmer han hittade. Samtidigt sparkade han på mig hela tiden eftersom hela hans kropp skrattde ända ner i tårna. Tog jag bort benen kom de farande med en gång. Paddan var på högsta volym. I detta försökte jag sova. Fördelen med att fötterna hela tiden var på mig var att jag då visste att han var kvar i sängen… Så jag kunde halvsova…. Vid 8 tröttnade jag och maken fick ta över mot bubbens protest. Han är väldigt mammig just nu. Men jag behövde lite sparkfri tid i en annan säng. Vid 09 kom bubben på att han var hungrig. Och det skulle vara varmt…. Och det skulle komma NU! Vi tog fram riskvick med sylt…. Den flög nästan genom rummet 2 gånger men vi hindrade detta. Maken gjorde ordning instant nudles… Men de var inte tillräckligt snabba för bubben… Herregud vad mycket slag, skrik och bankande och slitande det var. Det var även mycket tryckande på olika förbjudna spelkonsoller. När väl nudlarna var färdiga åt han två portioner riskvick och har inte rört nudlarna…… Inte lätt att hänga med i hans humörsvängar. Men nu leker han med sina olika bollar i papprören och är nöjd igen.

Det är verkligen ett växlande humör han har. Och att han inte kan kommunicera som vi andra gör ju att det blir skrik och bank istället. Men när dessa utbrott sker är det svårt att lugna honom och samtidigt fixa det han vill samtidigt om man är själv. Det är till och med svårt att fixa om man är två. Det är inte alltid dessa änglabarn är glada. De har mycket vilja och frustration som vill ut också.