Dagsarkiv: 21 juni, 2012

Akiviteter

Idag när bubben vaknade fick han sin ipad och tittade på filmer som hans pappa har lagt in. Efter ett tag jag tittade på honom tecknade han bada och tittade frågande på mig. Ja sa jag och då sprang han till badrummet. Jag släppte in honom och såg att ingen handduk fanns där… Så jag kollade runt i badrummet och riskbedömde… Inga badbomber, oljor eller annat som skulle locka fanns inom räckhåll. Jag sprang ner och hämtade det som behövdes. När jag kom upp såg det ut som om det låg grus över hela golvet….hmmm, var kom det ifrån? Men sedan såg jag vad det var. En luktagottpåse som jag hade köpt på ÖoB som skulle förbättra doften där inne. Den hade han slitit upp och hällt ut… Det mesta i badkaret…. Han trodde nog det var något spaaktigt…. Han vill helst ha något spaaktigt i badet när han badar…. Så han tänkte till logiskt. Men vi sköljde ut det och tog badsalt i stället….

Sedan tog vi frukost och åkte till mitt jobb på midsommarfirande. Dansandet gick bra. Vi hade en egen ytterring där vi dansade för oss själva. Han klappade händerna på rätt ställe och visade att grodorna inte hade några öron. Då blev jag stolt.

Efter sångerna sa en kollega till alla barn att nu var det mat… Och Bubben tolkar det ordagrant. Nu innebär nu utan väntan….. Först fick vi motvilligt vänta ute och sedan fick vi motvilligt med illtjut som hördes i hela bamba. Så en mycket snäll mollega hämtade mat till honom och då blev han lugn…. Att vänta är inte bubbens starka sida.

När vi hade handlat och kommit hem var vi ute och lekte? Så idag har jag aktiverat honom.