Dagsarkiv: 29 februari, 2012

Sällsynta dagen

Idag är det en sällsynt dag. Datumet 29 februari kommer ju bara vart 4:e år- Denna dag firar en en grupp av föreningar deras speciella dag. De med sällsynta diagnoser. Anonymous tillhör den gruppen och egentligen borde väl Angelman platsa där också.

Denna dag firade vi med först ett läkarbesök. För några dagar sedan hittade jag ett “snöre” när han hade gjort nr 2 i blöjan. Jahapp ett snöre tänkte jag och tänkte inte mer på det. Igår hade de i skolan hittat samma sak. De hade börjat fundera på om det var något annat. Vi brukar ju hitta bl.a. ballonger när vi byter blöjan. Men vi beslutade att åka till Vårdcentralen där de försökte kolla i bubbens hals och väga honom. Hans vikt och längdkurva har inte varit till belåtenhet vid senaste rutinkontrollen. Så kanske tänkte jag att han hade mask som åt upp hans mat. Vi fick i alla fall medicin mot mask som ska ges i tre dagar. Därefter åkte vi till Maxi och handlade och fikade. Detta krävde bubben!

IMG_1268

Sedan åkte vi hem och mös till “Allt och lite till” och ipaden. Sedan fick han pannkakor och en kesosallad innan vi gick ut och rastade av sig. Testade att klättra lite.

IMG_1271

Synd att jag inte kunde åka till jobbet idag. Men jag är bättre på att handskas med bubben och sjukvårdspersonal. Maken är bättre på att ringa vissa samtal som jag anser är jobbiga. Jag hatar att klaga och ifrågasätta saker. Jag vill inte vara en jobbig förälder, jag vill bara att min son ska ha det bra.

Ja och ni som bor runt Kungsbacka och får gratistidningen KungsbackaNytt kan läsa om bubben och mig i morgondagens tidning.