Dagsarkiv: 17 februari, 2012

Skönt

Den lilla bilen besiktigades idag och det gick bra. Skönt att ha två bilar igen. Bilar ska bara fungera och köra mig dit jag behöver åka… Inte gå sönder och krångla. Så är det bara.

Annars har vi inte lyckats städa idag… Jo, jag gjorde köksbänken och samlade ihop reklamen och lade dem i papperspåsen. Vi har även tvättat. Toan tog jag när maken kom hem. Men att städa med bubben kändes som överkurs… Det räckte liksom med att tvätta och handla.

Räddningstjänsten

Igår var det nog en kanondag för bubben.. Vi började dagen med en dusch och frukost. Därefter åkte vi till brandstationen i Kungsbacka. De hade öppet hus mellan 10-12 och det var många barn där på besök. Det far flera förskolor och fritids som passade på att besöka detta. Bubben tyckte det var jättespännande. Alla brandbilar, brandmän och en polisbil att titta på.

Detta besök som tog 2 timmar och han var jätteintresserad. Men han vågade inte spruta med vattenslangen. Men en tipspromenad gick vi och han fick en brandhjälm i plast och tidningen Flammy.  Sedan åkte vi till IKEA och åt lunch. Det kostade 67 kr för oss båda… Prisvärt!

Vi köpte tre flaskor som kan frysas och vara frysklampar och dricka samtidigt. Sedan åkte vi till en leksaksaffär och köpte en ambulans som kunde låta. Därefter handlade vi lite festis. Vi åkte sedan tillbaka till Kungsbacka och tvättade bilen. För temperaturen var 0.0 så det inte skulle frysa. Sedan var det äntligen dags för bad på hab. Det var jätte längesedan vi var där. Men vad duktig bubben hade blivit. Han går ju och badar med hans fröknar i skolan varje vecka. Det märktes, för han kunde ta sig fram med simdyna på det djupa. Jättekul. Han kastade bollar och vi lekte. Han var riktigt trött efter badet. Men dricka festis skulle han inte göra.

Jag kände mig som en mycket snäll mamma igår och jag var nog också trött för jag somnade när jag nattade honom. Det är lättare att hitta på saker att göra när man är hemma med honom en hel dag. Då blir varken han eller jag frustrerade… Idag ska vi tvätta, försöka städa och handla lite. Men vi stannar på vår lilla ort hela dagen.