Dagsarkiv: 27 december, 2011

Lek ute

Vi var ute en stund idag. Solen sken men det var lite kyligt om man tog av sig mössan. Men bubben hade en rolig stund där han fick leka av sig lite ute. Man måste vara med honom ute på lekplatsen av flera anledningar:

  • Han kan gå iväg
  • Han han ramla
  • Hitta något dumt att stoppa i munnen
  • Eller skada någon annan eller någon annans saker.

Här kommer en liten film på typisk lek utomhus för honom.

Solig december

Juldagen

På juldagen åkte vi hem. På vägen hem skjutsade vi min bror och fru till deras nya lägenhet och fick oss en titt. Men sedan åkte vi hem. Där var redan svärföräldrarna i full fart med julbestyr. De städade och lagade mat. Det är service det Blinkar. Vi hjälpte till och allt blev jättebra. Svägerskan hennes sambo och lillkusinen kom och allt var perfekt tyckte bubben. Vi åt, lekte med paddorna och öppnade paket. Lillkusinen somnade efter ett tag i bubbens rum och vi kunde köra julklappsleken. För oss i vår familj gick det inte så bra… Jag hade siktat in mig på en fleecefilt men den fick svägerskan. Men det är en rolig lek. Bubben var uppe lika länge som oss och njöt av nästan fri tillgång av choklad.

Julafton efter Kalle

Efter Kalle som jag och maken såg i soffan tillsammans med bubben och hans padda…. åt vi en julmiddag och blev jättemätta. Sedan fick vi vänta lite på Tomten. Vi lade fram lite paket under granen Bubben och morfar kollade in dem ordentligt.

 IMG_0737

Helt plötsligt kom Tomten utanför fönstret och bubben slängde sig om min midja.

IMG_0739

Tomten knackade på dörren och kom in. Bubben tyckte det var jättespännande och han fick några paket av Tomten också.

IMG_0745

När pappa hade kommit tillbaka efter att ha “slängt soporna” delades paketen ut. Bubben tyckte det var jättekul och spännande att äntligen få öppna paket.

IMG_0753

Sedan lekte han med grejjerna och morbror och hans fru kom också och lekte och öppnade paket.

IMG_0757

IMG_0758

IMG_0761