Dagsarkiv: 2 december, 2011

Utvecklingssamtal

Idag var jag på utvecklingssamtal för bubben. Han fick mycket beröm och han kan nog t.ex de fyra grundfärgerna…. Alla fall peka ut dem på ett papper… Men vi vet inte om han kan hämta t.ex den gröna jackan få befallning…. Sånt får vi testa. Fråga efter en grön legobit t.ex. Han lyssnar på fröknarna men har också börjat visa egen vilja. Och det är ju bra. Han hänger inte bara med. Hans fröken kommer gå i pension i februari men det kommer en ny så att de hinner lappa över från januari.

Jag ska också ta åt mig äran om hur Ipad numera ska användas på hans skola. De köpte ju först en till hans klass efter att jag hade visat den efter sommaren. Jag skickade även klipper från cbs 60 minutes till fröknarna. De skickade vidare länken till rektorn och han förde det vidare. Så nu köps det in ipads till alla särskoleklasserna på skolan Blinkar. Jag borde nästan få bidrag från apple tycker jag. Det är ju ett jättebra verktyg och kan utvecklas till ett jättebra hjälpmedel. Bubben fick t.ex beröm för att han inte är så slarvig om han ska peka på något. Det tror jag är ipaden som har gjort detta. Pekar man inte rätt så händer ju inget.

Denna ljusstaken har vi hemma. Bubben tyckte det var konstigt att vi bara tände ett av ljusen i söndags. Och hur logiskt är det egentligen???? Ljusstaken är inte jättefin men den är annorlunda i alla fall.

IMG_0582