Dagsarkiv: 24 november, 2011

Bubbens dag!

Idag åkte bubben taxi till skolan och taxin var i tid(kors i taket). När han hade varit där i ca 2 timmar kom jag och hämtade honom för ett tandläkarbesök. Han visste vart vi skulle och när han kom in genom dörren sprang han fram till lekhörnan och satte sig. När vi väl kom in till tandsköterskan så var hon jätteduktig. Bubben fick titta på grejerna och leka med vattengrejen. Jag lyckades vifta ner adventsljusstaken när jag tog av mig jackan…. Men när han väl hade satt sig i stolen och lekt en stund så fick hon måla med lite bananlack och sedan fick hon titta en snabbis u munnen innan han bet ihop. Sedan släppte hon ut honom ur rummet och jag fick  springa efter. Jag var inte riktigt beredd på att han skulle släppas ut själv. Men han rusade glatt iväg in till ett annat rum där dörren stod öppen. Precis innan han han fram till den stackars mannen som fick någon slags behandling fick jag tag i honom och sköterskan och tandläkaren där inne såg lite chockade ut och jag tog bubben och ledde honom på rätt kurs…. Alltid spännande att gå till tandläkaren med bubben.

IMG_0513

Sedan åkte vi till skolan och bubben tyckte det var mycket märkligt att jag skulle vara kvar. Det var ju bara en timme tills han slutade och jag tyckte det kunde vara kul att vara med lite. Han åt inte lunchen de hade sparat.(Går väl inte äta om alla andra redan hade ätit….) Men efter detta skulle de ha bild i alla fall. Bubben fick måla en låda gul och ett papper rött. Han tycker det är riktigt roligt att måla och han är ganska koncentrerad en lång stund. Han visade också att han kunde färgerna rött, blått, grönt och gult.

IMG_0516

Sen gula sådan ska de ha i en övning och det röda pappret ska de ha till något juligt. Bubben konstaterade även att det var tomtefärg och gjorde tecknet för tomte och då blev han fint röd i håret också. Självklart smakade kan på färgen och det var extra roligt att måla med händerna.

IMG_0518

Efter målningen fick de leka lite med vatten medan fröknarna städade undan målningsgrejerna. Bubben tog en disktrasa och klämde ur vattnet på köksluckorna. Inte för att städa luckorna utan för att se vattnet rinna ner och droppa ner på diskbänken…. Sedan åkte vi och handlade för då var skoldagen slut. På MAXI skulle vi fika och idag kunde man köpa ärtsoppa och pannkakor för 45 kr. Då tänkte jag att jag kan äta soppan och han ta pannkakorna och en chokladboll…. Men tji fick jag. Han åt allt. Jag fick någon enstaka sked ärtsoppa och lite cola…. Han hade blivit hungrig. När vi sedan gick på Toa och tvättade oss trodde de utanför att vi var inlåsta för bubben ville inte bli tvättad och drog i handtaget hela tiden… Men när vi kom ut såg de att det inte var någon fara…. Vi märks där vi är…..Handlat fick vi sedan så nu har vi mat till helgen. När vi sedan kom hem var jag helt färdig…. Är ju fortfarande seg i kroppen efter alla virus som har attackerat mig den senaste månaden…