Dagsarkiv: 23 november, 2011

Besluten påverkar

Ja, när man har ett barn som har speciella behov har man rätt till viss avlastning. Bubben har avlastning i form av kortids. Där träffar han kompisar och de åker iväg på utflykter. Vanliga 8-åriga killar leker med kompisar efter skolan och på helgerna. Detta får bubben göra de dagar han är på kortids. Vi har två vardagsdygn och en helg i månaden som han är på kortids. Då kan vi här hemma leva lite normalt. Vi kan sova en hel natt, vi kan gå från ett glas med innehåll i och vet att det står kvar när man kommer tillbaka. Vi kan gå på toa utan att förvarna varandra så att någon har koll på grabben….

Vårt kortids är kommunägt och vi tycker att det fungerar bra. Även om personalomsättningen tyvärr är stor. Men det är vissa som verkar vara kvar och de stannar länge. Skulle carema eller attendo vilja ta över skulle jag vara på min vakt… Jag tror tyvärr att ägarna ser på detta med för mycket dollartecken framför ögonen… Läste detta inlägg i en blogg igår….. Läs och fundera hur ni vill att Sverige ska utvecklas i framtiden….

Uppfinningsrik

Bubben har alltid gillat sås, kall som varm. I helgen så ville han ha sista såsen som var kvar. Vi sa att det är svårt att äta bara sås. Men han tänker inte som vi… Att vi aldrig lär oss. Han tog sugröret han hade i glaset och började suga upp såsen…. Han skiter i bordsskick han ville ha sås. Ibland önskar man att jag inte var så låst i mina tankar och kunde lösa problem på samma sätt som han.

IMG_0493

Han har börjat bråka om vart han ska somna…. När pappa nattar funkar det att somna i sin egna säng. Men när jag nattar ska han tydligen ligga i vår säng….. Ja, då får väl pappa natta och bubben komma sedan på natten när han ändå vaknar. Då får vi ju lite egentid i alla fall. Inatt kom han redan strax före 22… Så då gick jag och lade mig. Han kan verkligen konsten att använda hela sängen och hela tiden måste antingen en hand eller en fot röra mig. Så min “sömn” blir väl sådär…. Dessutom kan man ju inte riktigt slappna av för huxflux så vaknar han och tycker det är dags för film och annat skoj. Men FK tycker inte vi jobbar på natten…. Och man kan ju inte riktigt slappna av för han kan ju vakna och gå upp och börja röja runt och då vet man inte vad som händer….